Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 29. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VTA: ajalehe kahtluste tõttu uuritud Konju talu toode pärines Eestist

VTA: ajalehe kahtluste tõttu uuritud Konju talu toode pärines Eestist
Foto: Äripäev AS
Veterinaar- ja toiduamet (VTA) kontrollis maaeluminister Martin Repinskile kuuluvast kitsefarmist pärinevat toodet, sest Eesti Ekspressi ajakirjaniku kahtluse kohaselt võis see sisaldada Hollandis toodetud juustu. Uuritud kitsejuustutoode osutus siiski Eestis valminuks.

"Me tegime ainult ühe konkreetse kontrolli seoses Eesti Ekspressis ilmunud artikliga. Ajakirjanik saatis meile fotod ühest konkreetsest kitsejuustutootest, mis on Konju farmi toodang. Me uurisime seda seoses kahtlusega, kas see võib sisaldada Hollandis toodetud juustu. Meie järelevalveametnik käis farmis kohapeal ja uuris põhiliselt dokumentatsiooni jälgitavuse osas ehk kas Konju farm on kasutanud Hollandi päritoluga juustu Eesti toodetes või mitte," selgitas VTA pressiesindaja Martin Altraja ERRi portaalile.

Ta lisas, et hügieeninõuete täitmist ega muid asjaolusid ei kontrollitud."See üks juust, mille kohta Eesti Ekspress meile pildi saatis, on vastavalt dokumentatsioonile valmistatud tõepoolest Eestis ja Eesti kitsepiimast," kinnitas Altraja.Muude jälgitavuse nõuete osas ei esitanud Konju kitsefarm tema sõnul VTAle kogu dokumentatsiooni ning nüüd tuleb vastutaval isikul ehk Martin Repinskil saata VTAle lisadokumente."Kõik see võtab aega, kuna see on juriidiline protseduur ja tuleb veel tagasiside vastavalt sellele, kui ta nüüd tõepoolest ei suuda või ei taha neid dokumente esitada. Sellisel juhul teeme ettekirjutuse," sõnas pressiesindaja.Ta märkis, et lisadokumentide küsimine on üsna tavaline. "Seda ikka juhtub," kinnitas Altraja.Veterinaaramet on tema sõnul paindlik ega torma kohe ettekirjutust tegema, vaid ootab ära selgitused ja annab võimaluse lisadokumentatsiooni esitada.Esmaspäeval arutas Repinski sobivust maaeluministri ametisse Keskerakonna juhatus, mis leidis, et Repinski kitsefarmi kohta seni ajakirjanduses ilmunud info pole piisav tema tagasikutsumiseks.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960