Eesti Konjunktuuriinstituudi (EKI) 2016. aasta uuringust selgub, et noored inimesed tarbivad kala järjest rohkem.
- Uuring: noored on hakanud rohkem kala tarbima Foto: Äripäev AS
Kala tarbimine on püsinud üsna stabiilne vaatamata sellele, et viimaste aastatega on kalatoodete hinnad tõusnud, kirjutab Maaeluministeeriumi kalamajandusosakonna turukorralduse ja kaubanduse büroo peaspetsialist Maarja Purik.
Saage tuttavaks: Kevin Kalalemb ja Raissa Rõboljubova
Eesti elanikud eelistavad süüa lõhet, forelli, heeringat ja räime
Tarbimine ja kulutused kalale on kasvanud
Kaks kolmandikku toodangust suunatakse ekspordiks
Naaberriikide elanikud söövad kalatooteid rohkem
Seotud lood
Maaeluminister Tarmo Tamm allkirjastas Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi (EMKF) 2014–2020 raames kalapüügi ja vesiviljeluse innovatsioonitoetuste määrused. Kalanduse valdkonna toote-, turu- ja protsessiinnovatsiooni toetatakse kokku 7 miljoni euroga.
Eesti põllumehed saavad uue ülitõhusa teravilja fungitsiidi, milles sisaldub tipptasemel Inatreq™ active toimeaine – keemia, mis põhineb looduslikult esinevatel mullabakteritel.