Eesti Konjunktuuriinstituudi (EKI) 2016. aasta uuringust selgub, et noored inimesed tarbivad kala järjest rohkem.

- Uuring: noored on hakanud rohkem kala tarbima
- Foto: Äripäev AS
Kala tarbimine on püsinud üsna stabiilne vaatamata sellele, et viimaste aastatega on kalatoodete hinnad tõusnud, kirjutab Maaeluministeeriumi kalamajandusosakonna turukorralduse ja kaubanduse büroo peaspetsialist Maarja Purik.
Artikkel jätkub pärast reklaami
Saage tuttavaks: Kevin Kalalemb ja Raissa Rõboljubova
Artikkel jätkub pärast reklaami
Eesti elanikud eelistavad süüa lõhet, forelli, heeringat ja räime
Tarbimine ja kulutused kalale on kasvanud
Artikkel jätkub pärast reklaami
Kaks kolmandikku toodangust suunatakse ekspordiks
Artikkel jätkub pärast reklaami
Naaberriikide elanikud söövad kalatooteid rohkem
Artikkel jätkub pärast reklaami
Artikkel jätkub pärast reklaami
Seotud lood
Maaeluminister Tarmo Tamm allkirjastas Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi (EMKF) 2014–2020 raames kalapüügi ja vesiviljeluse innovatsioonitoetuste määrused. Kalanduse valdkonna toote-, turu- ja protsessiinnovatsiooni toetatakse kokku 7 miljoni euroga.
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.