Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 30. detsember 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maanteeameti skandaalne eksjuht hakkab idandeid müüma

Maanteeameti skandaalne eksjuht hakkab idandeid müüma
Foto: Äripäev AS
Maanteeametist riigi kulul lustireisimise tõttu vallandatud Tamur Tsäkko asutas koos maanteeameti praeguse ametnikuga ettevõtte, mis hakkab müüma tervislikku toitu.

„Plaanis on hakata müüma tervislikku toitumist hindavatele klientidele salateid, idandeid ja võrseid,“ ütles maanteeameti õigusosakonna juhina töötav Kristo-Taavi Ruus. Tsäkko ja Ruus asutasid selleks tänavu septembri lõpus OÜ Fringilla, mille omanikud on nad võrdselt ja juhatuse liige on Ruus.

„Tegemist on alles alustava ettevõttega ja paljuski on tegevus veel idee tasandil,“ sõnas Ruus ja lisas, et täpsemaid kommentaare jagavad nad hea meelega siis, kui ideed hakkavad realiseeruma.„Meie tutvus on pikk,“ sõnas Ruus äripartner Tsäkko kohta. Küsimusele, kuidas ühendab Ruus ametnikutöö ja ettevõtluse, vastas ta, et ettevõtte tulevane valdkond ei kattu üheski aspektis maanteeameti tegevusega. „Ning kuna ettevõtte tegevus ei ole aktiivne, siis pole ka ajalist takistust. Kõik vajalikud tegevused, kui neid tekib, saab katta nädalavahetusega,“ rääkis ta.Tamur Tsäkko oma ettevõtlust kommenteerida ei soovinud. Lisaks osalusele OÜs Fringilla kuulub Tsäkkole 2013. aastal asutatud OÜ Kordon, mis majandusaasta aruande kohaselt tegeleb nõustamisteenuse pakkumisega e-kaubanduse valdkonnas. Kordoni mulluse majandusaasta aruande põhjal oli ettevõttel tänavu plaanis tutvustada oma tegevust Eestis ja lähiümbruses tegutsevatele e-poodidele ning aidata kaasa turvalisuse loomisele e-kaubanduses.Lustireisid maksumaksja kulul ja kriminaalkaristus

Äripäev paljastas 2012. aasta märtsis maanteeameti toonase juhi Tamur Tsäkko lustlikud suusareisid riigiameti kulul. Koos Tsäkkoga reisis ka mitu tema alluvat. Reiside ilmsiks tulles oli Tsäkko koos mitme peadirektori asetäitjaga sunnitud ameti maha panema.Vaata videot, kuidas Äripäev Tsäkko toona vahele võttis.

Piret ReiljanÄripäev AS

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960