Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 9. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnumaal tabatud ebaseaduslik kalakoorem tõi kriminaaluurimise

Pärnumaal tabatud ebaseaduslik kalakoorem tõi kriminaaluurimise
Foto: Postimees/Scanpix
Keskkonnainspektsiooni Pärnumaa inspektorid pidasid jaanuari lõpus Audru vallas kinni järelhaagisega sõiduauto, milles oli 1,2 tonni tõendamata päritoluga kala. Juhtumi täpsemad asjaolud selgitatakse kriminaalmenetluse käigus, mida juhib Lääne Ringkonnaprokuratuur.

Kalu transportinud isiku sõnul olid ahvenad saadud mõrrapüügilt, milleks tal oli luba olemas, kuid kahtlustuse kohaselt oli tegu siiski harrastuspüügil, täpsemalt õngepüügil saadud kaladega.

„Talvine õngepüük Pärnu lahel on väga populaarne ja praeguste ilmadega on iga päev Pärnu lahe jääl mitusada harrastuskalastajat. Õngepüük on aga mõeldud omaks tarbeks, mitte ärilisteks eesmärkideks. Harrastuspüügil saadud kalu ei ole lubatud müüa, samuti ei saa asitõendina võetud kalu hiljem realiseerida,“ ütles Keskkonnainspektsiooni Pärnumaa büroo juhataja Toomas Õmblus.Pärnumaa büroo kalakaitseinspektorid on viimase kuu jooksul alustanud ka neli väärteomenetlust Pärnu lahel harrastuspüüki tegevate isikute suhtes. „Kolmel isikul oli püütud ahvenate hulgas alamõõdulisi kalu ning üks isik oli püüdnud 123 ahvenat, ehkki ta ei olnud harrastuspüügiõiguse eest tasunud. Menetlused veel käivad ja trahve pole määratud, kuid rikkumistega tekitatud keskkonnakahjud, mis tuleb lisaks trahvisummade tasuda, jäävad 64 ja 393 euro vahele,“  lisas Õmblus.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960