Autorid: põllumajandus.ee, Põllumajandus.ee • 27. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väike-Maarja Põllumeeste Selts: mis saab Rail Balticust?

Väike-Maarja Põllumeeste Selts: mis saab Rail Balticust?
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Täna kogunevad Väike-Maarja kandi põllumehed, et arutada Rail Balticu teemadel. Koosolek toimub Väike-Maarja Seltsimajas kell 19.00. Loe põllumeeste pöördumist ja osale kindlasti, sest meie kõigi arvamus on oluline.

Väike-Maarja Põllumeeste Seltsi juhatuse pöördumine Eestimaa omavalitsuste ja kodanikeühenduste poole

Üha valjemalt kostub aga kriitikute hääl, kes on argumenteeritult välja toonud ebakõlad, ohud keskkonnale ja põhjendamatud majanduslikud ootused ning on juhtinud tähelepanu alternatiivsetele, majanduslikult ja keskkonna seisukohalt säästlikematele lahendustele.

Juba 30. septembril 2016. aastal kirjutasid 101 Eesti kultuuritegelast ühispöördumises järgmist: "Me soovime, et Eesti saaks ja jääks maaks, mille eluruum moodustaks loomuliku terviku. Soovime, et Eestile oleksid tagatud ladusad ühendused Euroopaga, mis ei ohustaks ei Eesti inimest ega loodust, ei ohustaks Eesti tulevikku ega jätaks unarule meie sise-riigi raudteid, mille kaasajastamine pole vähem tähtis kui raudteeühenduse parandamine muu Euroopaga.", ning nõudsid RB plaanide senisel kujul peatamist.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi RB projekti koordinaator Kristjan Kaunissaare kinnitas samal päeval, et 101 kultuuritegelase avaldatud RB vastased seisukohad on korduvalt ümber lükatud või on neid juba arvesse võetud. "RB tegevused jätkuvad vastavalt seatud plaanidele, kindlasti tugevdame RB-ga seonduvate argumentide tõhusamat selgitamist avalikkusele," märkis ta (BNS).

Sellele vaatamata avaldasid 150 avaliku elu tegelast 26. jaanuaril 2017 ühispöördumise RB käesoleva projekti peatamiseks: „Tundes üha muret ja kaasvastutust Eesti tuleviku ja ruumilis-geograafilise arengu pärast, soovime, et riigikogu ja valitsus langetaksid vastutustundlikke ning riigi ja rahva kestlikkusele suunatud otsuseid asjades, mis määravalt puudutavad Eesti maad ja Eesti kestmist.”

Kõike arvesse võttes leidsime, et on viimane aeg algatada diskussioon kodanikkonna ja riigivõimu vahel, et veelkord põhjalikult kaalutaks alternatiive. Vastasel korral toimub lisaks pöördumatutele tagajärgedele ka lauskokkupõrge RB rajajate ja selle vastaste vahel, mis oleks äärmiselt kahetsusväärne.

Pöördumises üles kutsutud koosolek toimub Õhtukooli egiidi all Väike-Maarja Seltsimajas 27. veebruaril kell 19.00.

Vastuseid RB probleemidele otsime koos Majandus- ja Kommunikatsiooniministeriumi RB projekti koordinaatori Kristjan Kaunissaare, Saku Vallavolikogu esimehe, MTÜ Avalikult Rail Balticust juhatuse liikme Tanel Otsa ja teiste asjatundjatega.

Teie ettepanekuid ja arvamusi pöördumise kohta ootame e-postiga aadressile [email protected]. Täpsem info Sven Keslerilt tel 5053340. 

Väike-Maarja Põllumeeste Seltsi juhatus

Kõnekoosolek „Ei ole üksi ükski maa – mis saab Rail Balticust!“ toimub 27. veebruaril 2017 kell 19.00 Väike-Maarja Seltsimajas. Tule kindlasti, sest ka Sinu arvamus on oluline![email protected],  tel. 5053340.

Täiendav info: Sven Kesler, e-post:

 

Väike-Maarja Põllumeeste Selts

 

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960