Maaeluminister kutsus põllumehi appi põllumajandus­poliitikat korrigeerima

Maaeluminister kutsus põllumehi appi põllumajandus
Maaeluminister kutsus põllumehi appi põllumajanduspoliitikat korrigeerima

Maaeluminister Tarmo Tamm kutsus Viru-Jaagupis Virumaa Põllumeeste Liidu üldkoosolekul ettekandega esinedes põllumehi aktiivsemalt kaasa rääkima Euroopa Liidu ühtse põllumajanduspoliitika (ÜPP) tuleviku kujundamises.

Minister Tarmo Tamm selgitas, et ühtse põllumajanduspoliitika avaliku konsultatsiooni sihiks on hinnata senist poliitikat ning lihtsustamise ja moderniseerimise abil suurendada panust eesmärkide täitmisesse.

2. veebruarist 2. maini vältava avaliku konsultatsiooni raames on Euroopa põllumajandusettevõtjad teinud juba 12 000 ettepanekut. „Kuna Eesti asub juulist Euroopa Liidu eesistujaks, on oluline, et meie riik koos kohalike ettevõtjatega pakub aktiivsemalt vaagida omapoolseid ettepanekuid. See on reaalne võimalus mõjutada ÜPP tulevikku lähtuvalt Eesti põllumeeste kogemuspõhistest seisukohtadest,“ rõhutas Tamm.

Ettepanekud ja nende mõju hinnatakse ja võetakse kokku juulis toimuval konverentsi ja selle põhjal antakse sisend novembris avaldatavale ÜPP tuleviku teatisele.

ÜPP kaasajastamise eesmärgiks edendada tarka põllumajandust tugevdades konkurentsivõimet ja innovatsiooni, tagades jätkusuutlikkus ja pakkudes ökosüsteemi teenuseid; soodustada vastupidavat põllumajandust ja parandada põllumajandustootjate positsiooni tarneahelas; julgustada elavat maamajandust, soodustades kasvu ja töökohti maapiirkonnas ning julgustada põlvkondade vahetust; ehitada sildu teiste poliitikatega arvestades looduslikke, majanduslikke ja sotsiaalseid valdkondi ning parandada valitsemist põllumajanduse mitmekesistamise parema arvestamise, ÜPP lihtsustamise ja kulutõhusate tööriistade rakendamise ning tulemustele fokusseerimise tugevdamise.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

LAANEKURU OÜ otsib sihikindlat TEGEVJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

15. aprill 2019

Uudised