Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 15. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mess Gulfood 2017: 281 piimatööstust ennast promomas

Mess Gulfood 2017: 281 piimatööstust ennast promomas
Foto: Gulfood 2017 press
26. veebruar kuni 2. märts toimus Dubais maailma suurim toidu – ja joogimess Gulfood 2017. Mess toimus tänavu juba 22. korda. Messi külastas üle 95 000 külastaja 120st riigist. Eksponente oli 5000. Lisaks toidu- ja joogitööstustele toimus messi raames ka restoranide konkurss.

Eestist käis maailma suurimal toidumessil kohal Saidafarmi pererahvas, Helve ja Juhan Särgava. Neile pakkus loomulikult enim huvi piimandusega seonduv.

Firmasid, kes omi piimatooteid messil tutvustasid oli 281. Suurte esindustega olid kohal nii poolakad, itaallased kui valgevenelased. Leedu oli esindatud lausa 21 firmaga, piimatootjatest olid kohal Baltmilk, Litamilk, Marijampoles Pieno Konservai, Pieno Zvaigzdes, Vilkyskiu Pienine, Zemaitijos Pienas ja Rokiskio Suris. Lätist oli 25 ettevõtet tulnud messile uusi kliente leidma, piimatööstustest olid kohal Jaunpils Pienotava, Limbazu Siers, Smiltenes Piens ja Tukuma Piens. Eestit esindas messil oma boksiga Dana International OU.Piimatoodete osas eristusid selged trendid. Laktoosivabade piimatoodete osa näitab suurt kasvu, sest palju on toidutalumatust ja erinevaid allergiaid. Turule on tulemas erinevaid rikastatud, funktsionaalseid piimatooteid, eri maitsenüanssidega. Suurt tähelepanu on pööratud ka pakenditele ja just kasutajamugavusele. Turunduses on rõhk lastele mõeldud kampaaniatel.„Väga palju on messil ka koššertoiduaineid. Suur valik oli piimapulbrite osas – nii rasvaga, rasvata, lisaks koorepulbrid - neid on küll igas värvis ja erineva otstarbega. Mind huvitas muidugi ainult piim ja piimatoidud. ELi maadest on Eesti nähtamatu, kohal vaid üks firma. Läti, Leedu, Poola, Valgevene, Ukraina, Venemaa  - kõik olid kohal. Kohtumised olid lõbusad, just nagu "kunagiste koolikaaslastega!". Valgevene müüb usinasti Venemaale piimatooteid, ei teagi, miks nad messile tulid, sest minu andmetel on Vene turul hinnad paremadki kui siin. Lõunanaabritel oli ridamisi stende ja äri käis,“ ütles Saidafarmi juht Juhan Särgava. „Kui vaatad ja räägid siin mõnedega Ukrainast või Egiptusest, saad täiesti uue pildi turul toimuvast. Meie ajakirjanduse toru on küll nii kitsas ja sageli pahameelt täis, et paljudest asjadest ettekujutus oli hoopis üheülbalisem ja viletsam kui tegelikkuses.“ 

Mess Gulfood 2017 Dubais
Foto: Juhan Särgava
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960