Maaelukomisjon: ühine põllumajandus­poliitika peab tagama võrdsed konkurentsi­tingimused

Maaelukomisjon: ühine põllumajanduspoliitika peab
Maaelukomisjon: ühine põllumajanduspoliitika peab tagama võrdsed...

Riigikogu maaelukomisjoni ning Euroopa Parlamendi põllumajanduse ja maaelu arengu komisjoni delegatsiooni eilsel kohtumisel Toompeal oli kõne all ühise põllumajanduspoliitika (ÜPP) tulevik.

Maaelukomisjoni esimees Helir-Valdor Seeder pidas kohtumist asjalikuks ja arutelu konstruktiivseks.

„ÜPP peab toetuste võrdsustamise kaudu looma võrdsed konkurentsitingimused. Toetused peavad olema suunatud eelkõige teaduse ja innovatsiooni ning keskkonnaeesmärkide täitmisele. Samuti on oluline lihtsustada ja vähendada bürokraatiat,“ ütles Seeder.

EP delegatsiooni juht  Czesùaw Adam Siekierski selgitas, etpraegu käivad ka järgmise eelarveperioodi esmased arutelud. Selle aasta I poolel on avalikud konsultatsioonid, mis jätkuvad aasta II poolel, kui komisjon on ÜPP teatisega välja tulnud. Seejärel esitatakse 2018. aasta alguses juba ka õiguslikud ettepanekud. Siekierski sõnul on seatud eesmärgiks parandada turul ja turunduses põllumeeste olukorda.

Praeguse teabe kohaselt tuleb ÜPP teatis välja 2017 septembris-oktoobris. Ennustatavalt on fookuses ÜPP I samba otsetoetuste, turukorralduse, ÜPP II samba finantsinstrumendid ja kliimapoliitika eesmärkide täitmised. 

Seeder märkis, et Eesti eesistumise ajal on informaalse ELi ministrite kohtumise teemaks käesoleva aasta septembrikuu alguses kavandatud arutelu ÜPP tuleviku üle.

Euroopa Parlamendi põllumajanduse ja maaelu arengu komisjoni kuueliikmeline delegatsioon kohtub Eesti visiidi käigus maaeluminister Tarmo Tammega, samuti külastatakse Tartus Maamessi ja osaletakse Agrofoorumil Mare Balticum.

 

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised