Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 19. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maaelukomisjon: ühine põllumajanduspoliitika peab tagama võrdsed konkurentsitingimused

Maaelukomisjon: ühine põllumajanduspoliitika peab tagama võrdsed konkurentsitingimused
Foto: Postimees/Scanpix
Riigikogu maaelukomisjoni ning Euroopa Parlamendi põllumajanduse ja maaelu arengu komisjoni delegatsiooni eilsel kohtumisel Toompeal oli kõne all ühise põllumajanduspoliitika (ÜPP) tulevik.

Maaelukomisjoni esimees Helir-Valdor Seeder pidas kohtumist asjalikuks ja arutelu konstruktiivseks.

„ÜPP peab toetuste võrdsustamise kaudu looma võrdsed konkurentsitingimused. Toetused peavad olema suunatud eelkõige teaduse ja innovatsiooni ning keskkonnaeesmärkide täitmisele. Samuti on oluline lihtsustada ja vähendada bürokraatiat,“ ütles Seeder.EP delegatsiooni juht  Czesław Adam Siekierski selgitas, etpraegu käivad ka järgmise eelarveperioodi esmased arutelud. Selle aasta I poolel on avalikud konsultatsioonid, mis jätkuvad aasta II poolel, kui komisjon on ÜPP teatisega välja tulnud. Seejärel esitatakse 2018. aasta alguses juba ka õiguslikud ettepanekud. Siekierski sõnul on seatud eesmärgiks parandada turul ja turunduses põllumeeste olukorda.Praeguse teabe kohaselt tuleb ÜPP teatis välja 2017 septembris-oktoobris. Ennustatavalt on fookuses ÜPP I samba otsetoetuste, turukorralduse, ÜPP II samba finantsinstrumendid ja kliimapoliitika eesmärkide täitmised. Seeder märkis, et Eesti eesistumise ajal on informaalse ELi ministrite kohtumise teemaks käesoleva aasta septembrikuu alguses kavandatud arutelu ÜPP tuleviku üle.Euroopa Parlamendi põllumajanduse ja maaelu arengu komisjoni kuueliikmeline delegatsioon kohtub Eesti visiidi käigus maaeluminister Tarmo Tammega, samuti külastatakse Tartus Maamessi ja osaletakse Agrofoorumil Mare Balticum. 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960