Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 26. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti õuntest valmistatud Jaanihanso siidrid maailma absoluutses tipus

Eesti õuntest valmistatud Jaanihanso siidrid maailma absoluutses tipus
Foto: Veronika Roosimaa
Eesti õuntest valmistatud Jaanihanso Siidrivabriku siidrid said ülemaailmsel võistlusel kõrge tunnustuse.

USA-s Michiganis 19-22.aprillil 2017 toimunud GLINTCAP 2017(Great Lakes International Cider & Perry Competition) võistluse žürii avaldas “Best In Class” auhinna saajad ehk võistluse absoluutsed võitjad, kes valiti eraldi välja kuldmedalivõitjate hulgast.

 

Maaettevõtluse reality: Jaanihanso Siidrivabrik

Jaanihanso Humalaga Siider valiti võistluse parimaks humaldatud siidriks ja Jaanihanso SEC kolme parima moodsa kuiva siidri hulka.

GLINTCAP on maailma suurim professionaalselt hinnatud võistlus, kuhu sel aastal saabus 1206 siidrit, mida hindas 75 kohtunikku nelja päeva jooksul. Medalite täielik jaotus avaldatakse reedel 28.aprillil.“Kõrgeim tunnustus ühelt maailma suurimalt ja asjatundjate poolt enim jälgitud võistluselt annab tunnistust sellest, et Eesti õunast saab teha omanäolist kõrge kvaliteediga konkurentsivõimelist siidrit,” ütles Jaanihanso Siidrivabriku omanik Alvar Roosimaa.Pärnumaal Kaelase külas tegutsev Jaanihanso OÜ valmistab siidrit ainult Eesti õuntest kohapeal pressitud mahlast. Erinevalt enamikust teistest väiketootjatest ei kasutata esmasel kääritamisel välismaiseid kultuurpärme, vaid looduslikku Eesti pärmi. Siidreid ei filtreerita, sundkarboniseerita ega pastöriseerita. Jaanihanso on tunnustatud mahetootja ning Eesti Aiandusliidu liige.Jaanihanso avab 1.mail üle-Eestilise maatursimi avatud uste päeva raames oma uue degusteerimise ja sündmuste läbiviimise hoone, kuhu oodatakse külla kõiki huvilisi.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960