Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 26. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MES aitab pindalatoetuste vormistamisel

MES aitab pindalatoetuste vormistamisel
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Pindalatoetuse taotlejaid juhendatakse e-PRIA keskkonnas toetuste taotlemisel. Juhendamine on tasuta ja seda pakuvad kogemustega konsulendid kõigis maakondades. Alates järgmisest aastast võetakse pindalatoetuse taotlusi vastu vaid e-PRIAs.

Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) nõuandeteenistus korraldab koostöös PRIA-ga pindalatoetuse taotlusvooru ajal e-PRIA kasutamise juhendamist. Juhendajateks on kogenud põllu- ja maamajanduse kutsetunnistusega konsulendid ning nõuandekeskuste töötajad ning neilt saab abi erinevates küsimustes, sealhulgas kliendiks registreerimisel, põllumassiivide piiride muutmisel ja mahetootmise toetuste taotlemisel.

Juhendamise eesmärgiks on suurendada e-PRIA kaudu toetust taotlevate isikute arvu ning esitatavete dokumentide osakaalu, kuna juba alates aastast 2018 plaanitakse minna üle ainult e-PRIA kaudu pindalatoetuste taotlemisele. Samalaadse tugiteenuse abiga on läbi e-PRIA laekunud taotluste arv kolme aastaga tõusnud 29% -lt kuni 87%-ni.

Alates mai algusest saab iga tootja pöörduda oma maakonnas e-PRIA juhendamise tugiteenust pakkuva konsulendi või nõustaja poole, et registreeruda tasuta juhendamisele.

Teenust pakutakse kõigile taotlejatele, kes soovivad oma dokumente läbi e-PRIA esitada, kuid pole seda keskkonda varem kasutanud või on sellega varem ise hätta jäänud. Vajadusel saavad kõik taotlejad, kellel puudub arvuti või internetiühendus, kasutada oma taotluse täitmiseks ja esitamiseks seda teenust pakkuvate konsulentide ja nõustajate arvuteid. e-PRIA kaudu taotluse esitamise suureks eeliseks on, et portaal teavitab jooksvalt taotluses esinevatest puudustest ja tekkinud vigadest ning taotlust esitades saab olla kindel, et see on korrektne.

Samuti on järgmisel aastal juba lihtsam oma taotlusvormi täita, kuna ühes kohas on koos kogu maade ja taotlustega seonduv info. Edaspidi on võimalik teha neid toimingud endale sobival ajal ja ei pea arvestama PRIA maakondlike büroode lahtiolekuaegadega ega kulutama kiirel põllutööde perioodil aega järjekorras seismisele.

Kuidas saada e-PRIA juhendamist?

Otsi oma maakonna juhendaja kontakt SIIT;Võta juhendajaga ühendust ja broneeri aeg;Võta juhendamisele minnes kaasa kehtiv ID-kaart ja selle paroolid, abiks on ka maade katastritunnused ja eelmisel aastal esitatud pabertaotluse koopia;Mine juhendamisele ja esita taotlus läbi e-PRIA.

Juhendamine on tasuta!

 

e-PRIA tugiteenust rahastatakse riigieelarvest. Tugiteenuse osutamist korraldab Maaeluministeeriumiga sõlmitud halduslepingu alusel Maaelu Edendamise Sihtasutus.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960