Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 11. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maaülikooli tudengite pneumobiilid võidutsesid Ungaris

Maaülikooli tudengite pneumobiilid võidutsesid Ungaris
Foto: Eesti Maaülikool
Eesti Maaülikooli tehnikatudengid saavutasid Ungaris Egeris toimunud rahvusvahelisel pneumobiilide võistlusel kõrgeid kohti mitmes kategoorias.

Kõrgeima tunnustuse sai tehnikainstituudi magistrandi Marten Noorema tiimi ehitatud masin Technics 1. Nelja silindriga radiaalmootorit ning sensoreid omav masin suudab sõita ilma juhi abita ning tõenäoliselt tõi just see asjaolu meeskonnale ka konstruktsiooni kategoorias esimese koha, lisaks eripreemia innovatsiooni eest.

Kolmanda koha saavutas samuti konstruktsiooni kategoorias Technics 2, mille ehitamist vedas eest Kristjan Türk.

Kolmest maaülikooli tudengite mudelist kõige kergem ehk Technics 3 esines hästi ringrajasõidus, saades neljanda koha. Eesti pneumobiili meeskonnad said esimese koha ka videokonkursil.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960