Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 29. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Reedel selguvad Luua Metsanduskoolis Eesti parimad metsamehed

Reedel selguvad Luua Metsanduskoolis Eesti parimad metsamehed
Foto: Postimees/Scanpix
Juunikuu viimasel päeval kogunevad sajad metsandustöötajad Luua Metsanduskooli, et välja selgitada parimate kutseoskustega metsamehed. 30.06.-01.07. toimuvad 49. metsandustöötajate kutsevõistlused.

Parimaid metsamehi on kutsevõistlustel välja selgitatud juba pea poolsada aastat. Elanud üle kõik poliitilised suundumused ja muutused ühiskonnas, kannavad metsmeeste kutsevõistlused nüüd austavat tiitlit – Eesti kõige vanemad järjepidevalt kestnud kutsevõistlused.

Sel reedel Luua Metsanduskooli territooriumil toimuvatel võistlustel on kavas kümme ala, suurem osa neist on seotud otseselt metsameeste igapäevatööga. „Otse metsast“ on sellised alad nagu metsakasvatajate mitmevõistlus, noorendike hooldajate mõõduvõtt, metsamasinate (harvester ja forvarder) juhtide võistlused ja stendivõistlus, mis sisaldab endas kahte raiespordi ala – saeketi vahetust ning kombineeritud järkamist. „Otse metsast“ on ka jahimeeste mitmevõistlus (pärisjahti siiski ei peeta, osalejatel tuleb läbida orienteerumisrada ja lahendada seal mitmesuguseid jahindusalaseid ülesandeid) ning laskmine. Veidi vähem metsandusega on seotud spordivõistlused - mälumäng, orienteerumine ja võistkondlik võrkpall.

Võrreldes algusaastatega on oluliselt laienenud kutsevõistlustel osalejate ring. Kui aastaid seostati metsameeste kutsevõistlusi eelkõige RMKga, siis ajapikku on lisandunud osalised ka erinevatest koolidest (näiteks Luua Metsanduskoolist), metsandusega seotud ametitest (oma võistkond on olnud väljas Keskkonnaametist) ja erametsandusest. Ka eelolevatele võistlustele oodatakse osalejaid erinevatest metsandusorganisatsioonidest ja –ettevõtetest.

Lisainfot võistluste kohta leiad SIIT.  

Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751