Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 29. juuni 2017

Reedel selguvad Luua Metsanduskoolis Eesti parimad metsamehed

Reedel selguvad Luua Metsanduskoolis Eesti parimad metsamehed
Autor: Postimees/Scanpix
Juunikuu viimasel päeval kogunevad sajad metsandustöötajad Luua Metsanduskooli, et välja selgitada parimate kutseoskustega metsamehed. 30.06.-01.07. toimuvad 49. metsandustöötajate kutsevõistlused.

Parimaid metsamehi on kutsevõistlustel välja selgitatud juba pea poolsada aastat. Elanud üle kõik poliitilised suundumused ja muutused ühiskonnas, kannavad metsmeeste kutsevõistlused nüüd austavat tiitlit – Eesti kõige vanemad järjepidevalt kestnud kutsevõistlused.

Sel reedel Luua Metsanduskooli territooriumil toimuvatel võistlustel on kavas kümme ala, suurem osa neist on seotud otseselt metsameeste igapäevatööga. „Otse metsast“ on sellised alad nagu metsakasvatajate mitmevõistlus, noorendike hooldajate mõõduvõtt, metsamasinate (harvester ja forvarder) juhtide võistlused ja stendivõistlus, mis sisaldab endas kahte raiespordi ala – saeketi vahetust ning kombineeritud järkamist. „Otse metsast“ on ka jahimeeste mitmevõistlus (pärisjahti siiski ei peeta, osalejatel tuleb läbida orienteerumisrada ja lahendada seal mitmesuguseid jahindusalaseid ülesandeid) ning laskmine. Veidi vähem metsandusega on seotud spordivõistlused - mälumäng, orienteerumine ja võistkondlik võrkpall.

Võrreldes algusaastatega on oluliselt laienenud kutsevõistlustel osalejate ring. Kui aastaid seostati metsameeste kutsevõistlusi eelkõige RMKga, siis ajapikku on lisandunud osalised ka erinevatest koolidest (näiteks Luua Metsanduskoolist), metsandusega seotud ametitest (oma võistkond on olnud väljas Keskkonnaametist) ja erametsandusest. Ka eelolevatele võistlustele oodatakse osalejaid erinevatest metsandusorganisatsioonidest ja –ettevõtetest.

Lisainfot võistluste kohta leiad SIIT.  

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616