Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 28. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Põllumajandusmuuseum kutsub raskeveohobuste päevale

Eesti Põllumajandusmuuseum kutsub raskeveohobuste päevale
Foto: Eesti Põllumajandusmuuseum
5. augustil toimub Tartumaal Ülenurmel asuvas Eesti Põllumajandusmuuseumis eesti raskeveohobuste päev.

Eesti raskeveohobuse tõug on aretatud kohaliku hobuse baasil vältava ristamise teel ardenni tõugu täkkudega. XXIII raskeveohobuste päeval saab näha vanemate eesti raskeveo tõugu täkkude näitust, noorte eesti raskeveo täkkude I ja II vanusegrupi näitust, vanemate eesti raskeveo tõugu märade näitust ning noorte eesti raskeveo märade I ja II vanusegrupi näitust. Lisaks toimub muuseumi territooriumil palju huvitavat, harivat, meelelahutust.

Päevakava:

10.00 Ringkäik muuseumiaias.EV100 projektid „100 teraviljapeenart“ ning „100 rukkipõldu. Miljon rukkileiba“Muuseumi eesti raskeveohobuse Vertu töökatse põllul10.45 Torma naisrahvatantsurühm ja kapell11.20 Vanemate eesti raskeveo tõugu täkkude näitus11.40 Noorte eesti raskeveo täkkude I ja II vanusegrupi näitus ja hindamine13.00 Vanemate eesti raskeveo tõugu märade näitus13.20 Noorte eesti raskeveo märade I ja II vanusegrupi näitus ja hindamine15.00 EESTI RASKEVEOHOBUSTE ESINEMINE

•Ratsaorienteerumine ja rakend •Rakendispordi tutvustus •Eesti raskeveohobuse kasvataja tiitli „UUS TULIJA” üleandmine • Publiku lemmikhobuse väljakuulutamine16.00 Rahvamuusika kontsert ning jalakeerutus – Heino Tartes ja Noored Sõbrad

Toimub ka suvelaat.

11.30–14.00 Joonistuskonkurss “Minu lemmik koduloom” ja väljapanek töödest;12–14 Kepphobuste võistlused ja rahvamängud;12–12.30 Teadusteatri “Kolm põrsakest” etendus.

Töötoad:

Viljatööd – rukki rabamine, rehepeks koodiga, jahu jahvatamine jahvekividega, uhmris ja käsikiviga;Rukkilille meisterdamine;Õlest punutised;Rahvamuusika töötuba;Meelis Kihulase looga valmistamise õpetus.

Vaata lisainfot ja kava Põllumajandusmuuseumi kodulehelt.

Info tel. 7383 3810, 5373 7124; [email protected]; www.epm.ee

Info hobuseomanikele: www.ehs.ee, www.eestiraskeveohobune.ee

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960