Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 2. august 2017

Saaremere Kala omandas Skandinaavia juhtiva kalaimportija

PRFoodsi kalatooted
Autor: PRFoods

100% ASile PRFoods kuuluv AS Saaremere Kala ning Ville Sammallahti, Mats Storbjörk ja Heikki Sammallahti sõlmisid üleeile aktsiate müügilepingu, millega Saaremere Kala omandab müüjatelt täieliku osaluse äriühingus Oy Trio Trading Ab (Trio).

Saaremere Kala maksab Trio kõigi aktsiate (1450 A-aktsiat ja 50 B-aktsiat) eest müüjatele 3 030 000 eurot, kusjuures hind võib teatud tingimustel suureneda. PRFoods teatas, et katab osa tehinguhinnast omavahenditest, kuid taotleb lisaks SEBst 2,5 miljoni euro suurust laenu.

Trio käive ületab 25% võrra PRFoodsi käibe: soomlaste eelmise finantsaasta auditeerimata käive oli 51,4 miljonit eurot. Trio viimase 18 kuu (01.01.2016–30.06.2017) auditeerimata käive oli 81,6 miljonit eurot. Kasum jäi neil perioodidel vastavalt 0,1 ja 0,4 miljoni euro juurde. Tehingu peavad kinnitama aktsionärid ning koosolek toimub 28. augustil kell 11.

Trio on Soome juhtiv Skandinaavia kala ja karpkalade importija, tema tegevusalade hulka kuulub ka kalatoodete eksport ja lõhe fileerimine. Leping on tingimuslik ning selle lõpuleviimise eeltingimus on PRFoodsi aktsionäride üldkoosoleku heakskiit.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 51 77 736