Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 4. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CLAAS esitleb uusi kaaruteid

CLAAS esitleb uusi kaaruteid: VOLTO 65
Foto: Kati Plaamus Konekesko Eesti AS turundusjuht
CLAAS on oma järeleproovitud VOLTO kaarutite sarja täielikult ajakohastanud. Kolm uut mudelit – VOLTO 45, 55 ja 65 – pakuvad peale värske disaini ka arvukalt tehnoloogilisi uuendusi, sealhulgas juba ennast tõestanud MAX SPREADi materjalivoo lahendust ja hooldusvaba PERMALINKi ajamit.

Uued mudelid VOLTO 45, 55 ja 65 töötavad usaldusväärselt ka sellistes rasketes oludes, nagu seda on väiksed, ebamugava kujuga alad või mägine maastik. Seepärast sobivad nad ideaalselt väiksele ja keskmise suurusega põllumajandusettevõttele, kes kasutab enda masinaparki.

MAX SPREADi materjalivoo lahendus on nüüd kõigil VOLTO mudelitel

Nagu sarja suurematel mudelitel, nii on ka uutel VOLTO mudelitel järeleproovitud MAX SPREADi materjalivoo lahendus. Järgiv piiühendus tagab selle, et piid on materjali sissevõtu ajal kas sõidusuunaga risti või sõidusuunas. Esiteks võimaldab see liikuda kiiremini ja annab seega suurema jõudluse, teiseks lubab see kütust säästa, kuna mootori pöörlemiskiirus on väiksem.

Lisaks sellele liigub materjalivoog rootorite vahel peaaegu sirgjooneliselt, mille tulemuseks on suur jõudlus ja sööda õrn käitlemine. Tänu piivarte järgivale geomeetriale jaotub materjal laiemalt ja ühtlasemalt. 

Hooldusvaba PERMALINK

Ajamisüsteemide vahel toimuvaks jõuülekandeks kasutavad need kolm uut VOLTO mudelit patenditud PERMALINKi hammassidurit. See süsteem on hooldusvaba ja pakub täielikku jõuülekannet kõigis tööasendites. PERMALINK võimaldab ka kuni 180° kokkuklappimist, tagades kompaktse transpordiasendi.

Puhas ja ohutu töö kallakul

Toitega veotiisel (CKL) lubab ka keerulistel nõlvadel töötada puhtalt ja ohutult. Seadis hoolitseb kurvis sujuva järeljooksu eest ja ei lase masinal allamäge liikudes tagant otsa sõita.

Üles tõstetud masin tsentreeritakse automaatselt. Maanteesõidul jääb veotiisel aktiivseks ja kannab masina raskuse alalülile. See vähendab kandurraami koormust ja fikseerib masina asendi. Toitega veotiisli tundlikkust saab paindlikult reguleerida.

VOLTO 55
Foto: Kati Plaamus Konekesko Eesti AS turundusjuht

Töölaiused igaks otstarbeks

Uute kaarutimudelite töölaius on 4,5 m (VOLTO 45), 5,2 m (VOLTO 55) ja 6,4 m (VOLTO 65). Nii VOLTO 45 kui ka VOLTO 65 rootori läbimõõt on 1,5 m, VOLTO 55 rootori läbimõõt on aga 1,7 m. Kõigil mudelitel on tõstefunktsioon, mis töötab ühepoolse toimega hüdrosilindri abil, ja kaabel transpordilukustuseks. Standardvarustusse kuulub ka tugev ja samas elastne konsool, millel on neli või kuus klaaskiuga tugevdatud polüamiidtoendit. Põhivarustuses on veel tugev pukk kolmepunktiriputuseks koos universaalsele veovõllile mõeldud integreeritud hoidikuga ning hüdrovooliku parkimisasend. Lisavarustusena on saadaval öövaalutuse käigukast, juhtratas ja servavaalutiga saagipiire, mis hoolitseb puhta põlluserva eest. 

Uued mudelid VOLTO 45, 55 ja 65 hakkavad asendama mudeleid VOLTO 45, 52 ja 64 ning nad on saadaval alates järgmisest hooajast.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960