Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 18. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinnas peetakse täna ja homme mahemustikafestivali

Tallinnas peetakse täna ja homme mahemustikafestivali
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
18.-19. augustil peetakse Tallinnas mahemustikafestivali, kus räägitakse muu hulgas aedmustikate kasulikkusest, õpetatakse mustikaid toidus kasutama ning neid ka koduaias kasvatama. Mõlemal päeval toimub laat, kus on müügil mustikaid ja laias valikus muud kodumaist mahetoodangut. Mustikafestival toimub Tallinnas Järve Keskuse parklas.

„Aedmustikas on suhteliselt uus, kuid väga tervislik marjakultuur meie toidulaual. Loodame, et festivalil veendute aedmustika väga heas maitses ning saate uusi põnevaid ideid mustikate toidus kasutamiseks,“ ütles Hiie talu peremees Margus Hiie. „Lisaks tuleb märkida, et enamuses Eesti taludes kasvatatakse aedmustikaid mahedalt, mistõttu on nad võrreldavad looduslikumetsamustika puhtuse ning väärtuslikkusega.“

Festivali programm

Mõlemal päeval toimub laat, kus on müügil nii aedmustikas kui ka metsmustikas ning laias valikus erinevaid mahetooteid. Kodumaist mahekaupa saab osta otse tootjalt. Töötab kohvik. Lastele toimub mõlema päeva jooksul mustikapiltide kruusidele maalimise võistlus, saab lasta teha näomaalinguid. Kõik töötoad ja loengud on huvilistele tasuta.

Päevakava

18. august, kell 14.00–19.00

14.00 Festivalipäeva algus14.30-15.00 Toitumisnõustaja Erik Orgu töötuba - toidud mustikaga15.30-16.00 Toitumisnõustaja Erik Orgu töötuba - toidud mustikaga16.30-17.00 Loeng mahetoidu eelistest17.00-17.45 Koplimäe mahetalu perenaise Marju Müüri töötuba - toidud marjadega18.00-18.45 Koplimäe mahetalu perenaise Marju Müüri töötuba - toidud marjadega18.45 Kruusimaalimise võistluse võitja väljakuulutamine19.00 Festivalipäeva lõpp

19. august, kell 10.0016.00

10.00 Festivalipäeva algus10.30-11.00 Maaülikooli dotsent Marge Starasti loeng - mustikate kasvatamine koduaias11.30-12.00 Toitumisnõustaja Erik Orgu töötuba - toidud mustikaga12.30-13.00 Toitumisnõustaja Erik Orgu töötuba - toidud mustikaga13.30-14.00 Maaülikooli dotsent Marge Starasti loeng - mustikate kasulikkus14.30-15.15 Koplimäe mahetalu perenaise Marju Müüri töötuba - toidud marjadega15.30 Kruusimaalimise võistluse võitja ja FB kampaania loosimise tulemuste väljakuulutamine16.00 Festivalipäeva lõppMustikafestivali toetab Euroopa Liit Eesti Maaelu Arengukava raames.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960