Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 25. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maaeluminister osaleb Sloveenias toimuval põllumajanduskaubanduse foorumil

Maaeluminister Tarmo Tamm.
Foto: Renee Altrov
Maaeluminister Tarmo Tamm osaleb eile ja täna Sloveenias toimuval XII Hiina ning Kesk- ja Ida–Euroopa riikide põllumajanduskaubanduse ja majanduskoostöö foorumil.

Kohtumise raames jagavad osalevate riikide põllumajandusministrid vaateid rahvusvahelise kaubanduse teemadel ning arutlevad põllumajanduslike toidu tarneahelate rolli üle kohalikul ja üleilmsel tasandil. Siinkohal osutub peamiseks küsimuseks, kuidas siduda need kaks lähenemist parandamaks efektiivsust ja sidemeid väärtusahelates. Samuti kuidas tagada arengutest tulenev kasutegur põllumeestele. Foorumi sündmused on ühtlasi "16+1" põllumajanduskoostöö oluliseks osaks ja tulemuseks.

Lisaks kohtub minister Tamm visiidil kahepoolselt Hiina põllumajandusminister Han Changfuga, et veelgi süvendada kahe riigi kahepoolseid suhteid ning  jätkata head partnerlust. Varasem koostöö toiduainete kaubanduse, toiduohutuse ja põllumajandusteaduse valdkonnas on olnud edukas, kuna toidu tarbimisega seotud ohutuse ja kvaliteedi kõrged nõudmised ühendavad nii Eesti kui Hiina tarbijaid.

Ministrit saadavad visiidil Maaeluministeeriumi kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsler Olavi Petron ning välissuhete osakonna peaspetsialist Leo Tõnetalo.

Taust

Hiina Rahvavabariigi ja Kesk- ning Ida-Euroopa riikide vahelise poliitilise ja majandusliku koostöö arendamine on üks "16+1" initsiatiivi peamisi eesmärke. See kehtib ka põllumajandussektori puhul, kus fookuses on põllumajanduslike toiduainete kaubanduse edasine arendamine ning mahtude kasvatamine, koostöö suurendamine teadus- ja arendustegevuse vallas ja põllumajandus ning toidutöötlemise sektorite jätkusuutlikuks arenduseks vajalike heade tavade vahendamine.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960