Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 28. august 2017

Maaelu Edendamise Sihtasutuse nõuandeteenistus on nüüd ISO sertifitseeritud

Maaelu Edendamise Sihtasutuse nõuandeteenistus on nüüd ISO sertifitseeritud
Autor: Postimees/Scanpix
Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) nõuandeteenistusele väljastati kvaliteedijuhtimissüsteemi sertifikaat, millega tunnistati nõuandeteenistus standardi ISO 9001:2015 nõuetele vastavaks.

Sertifikaadi väljastamine oli viimane samm pikas protsessis, mille jooksul viidi nõuandeteenistuse toimimine vastavusse ISO 9001:2015 standardi nõuetega ja koostati organisatsiooni tööprotsesse kirjeldav kvaliteedijuhtimise käsiraamat. Käsiraamatus kirjeldatakse kõigi nõuandeteenistuse põhiliste protsessi juhtimist ja seiret. Ligikaudu aasta kestnud ettevalmistustöö eesmärgiks oli tagada nõuandesüsteemi toimimise kvaliteet ning kirjeldada protsessid kogu süsteemi pidevaks parendamiseks. Sertifitseerimise viis läbi AS Metrosert.

MES nõuandeteenistuse juhi Leho Verki sõnul pole ISO sertifitseerimise näol kindlasti tegu millegi pelgalt formaalsega. Protsessi käigus tehtud töö viib MES nõuandeteenistuse töökorralduse ja nõustamisteenuste kvaliteedi paranemisele, mida tunnetavad ka kliendid.

MES nõuandeteenistus koondab põllumeestele ja maaettevõtjatele nõuannet jagavaid konsulente.

Olenevalt nõustamisvaldkonnast on nõuandeteenused toetatavad valdavalt 90% ulatuses, finantsnõuanne kuni 50%. Väikestele ja alustavatele ettevõtetele mõeldud mentorlus on toetatav 100%. Nõustamisteenuste osutamise toetamist rahastatakse Eesti Maaelu Arengukava (MAK) 2014–2020 vahenditest.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616