Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 28. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maaelu Edendamise Sihtasutuse nõuandeteenistus on nüüd ISO sertifitseeritud

Maaelu Edendamise Sihtasutuse nõuandeteenistus on nüüd ISO sertifitseeritud
Foto: Postimees/Scanpix
Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) nõuandeteenistusele väljastati kvaliteedijuhtimissüsteemi sertifikaat, millega tunnistati nõuandeteenistus standardi ISO 9001:2015 nõuetele vastavaks.

Sertifikaadi väljastamine oli viimane samm pikas protsessis, mille jooksul viidi nõuandeteenistuse toimimine vastavusse ISO 9001:2015 standardi nõuetega ja koostati organisatsiooni tööprotsesse kirjeldav kvaliteedijuhtimise käsiraamat. Käsiraamatus kirjeldatakse kõigi nõuandeteenistuse põhiliste protsessi juhtimist ja seiret. Ligikaudu aasta kestnud ettevalmistustöö eesmärgiks oli tagada nõuandesüsteemi toimimise kvaliteet ning kirjeldada protsessid kogu süsteemi pidevaks parendamiseks. Sertifitseerimise viis läbi AS Metrosert.

MES nõuandeteenistuse juhi Leho Verki sõnul pole ISO sertifitseerimise näol kindlasti tegu millegi pelgalt formaalsega. Protsessi käigus tehtud töö viib MES nõuandeteenistuse töökorralduse ja nõustamisteenuste kvaliteedi paranemisele, mida tunnetavad ka kliendid.

MES nõuandeteenistus koondab põllumeestele ja maaettevõtjatele nõuannet jagavaid konsulente.

Olenevalt nõustamisvaldkonnast on nõuandeteenused toetatavad valdavalt 90% ulatuses, finantsnõuanne kuni 50%. Väikestele ja alustavatele ettevõtetele mõeldud mentorlus on toetatav 100%. Nõustamisteenuste osutamise toetamist rahastatakse Eesti Maaelu Arengukava (MAK) 2014–2020 vahenditest.

Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751