Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 15. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fotod: kündjaid vihm ei häirinud

Fotod: kündjaid vihm ei häirinud
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Eesti künnimeistrivõistluste esimene päev kulges vaatamata kehvale ilmale kenasti. Kõik planeeritu sai tehtud.

Peale hommikust tihedat vihmasadu said siiski võistluskündjad põllule ja adra maasse. Meistrite klassis võistlevad tuntud tegijad: Kaspar Järvala, Raido Kunila, Indrek Zilensk, Jüri Lai, Priit Puuorg ja Mark-Hubert Heil.

Vabaklassis pöördatradel võistleb kaks kündjat ja 5 noorkündjat on samuti kohal kogemusi saamas. Sel aastal sai näha ka vanatehnikaga võistlejaid.

Täna künnavad võistlejad rohumaad ja homme kõrrepõldu, kui ilm ikka lubab. Esmaspäeval saame teieni tuua võistlejate tulemused.

Aga ka pealtvaatajatele oli piisavalt meelelahutust. Toimus traditsiooniline VIP-künd, kus üldsusele tuntud persoonid võistlesid. Selle aasta parima VIP-künni tegi Maaülikooli rektor Mait Klaassen. Veel proovisid kündi Laine Jänes, Tarmo Tamm, Gerd Kanter, Urmas Klaas ja Igor Gräzin. Käivitati ka Põllumajandusmuuseumist kohale toodud rehepeksumasin ning näha sai hobukündi.

Loe lisaks: Vaata, kes võistlevad Eesti künnimeistrivõistlustel

Eesti künnimeistrivõistluste esimene päev
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960