Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 15. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata, kes võistlevad Eesti künnimeistrivõistlustel

Jüri Lai võistleb meistrite klassis pöördatradel.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
15.-16. septembril Tartumaal Rõhul toimuvatel Eesti Künnimeistrivõistlustel on kündmas Eesti tippkündjad. Sel aastal saab näha ka vanatehnikaga kündjaid nii meilt, kui Soomest.

Eesti Künnimeistrivõistlusi korraldab tänavu Eesti Maaülikool. Võistluste toimumiskohaks on Rõhu katsejaam Tartumaal ja sealsamas kõrval asuvad Haage Agro OÜ põllud.

Meistrite klassis tavaatradel võistlevad Raido Kunila Dotnuva Baltic ASist, Kaspar Järvala Kaspar Järvala Künniklubist, Indrek Zilensk Kesa Agro OÜst ja Mark-Hubert Heil Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolist.

Meistrite klassis pöördatradel on kaks võistlejat - Jüri Lai Stokker ASist ja Priit Puuorg Kaspar Järvala Künniklubist.Vabaklassis pöördatradel võistleb samuti kaks kündjat - Alvar Inginen Eesti Maaülikooli (EMÜ) Tehnikainstituudist ja Johannes Toom EMÜ Põllumajandus- ja keskkonnainstituudist.Kõige enam on võistlejaid noorte klassis. Seal on kündmas Andres Tamm Baltic Agro Machinery OÜst, Karl Kihva ja Kristiine Frei Järvamaa Kutsehariduskeskusest ning Joosep Jürimäe ja Keit Uusen Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolist.Sel aastal saab näha ka vanatehnikaga võistlejaid. Neid on kolm – Heino Prost omanimelisest põllumajandusmuuseumist ja kaks võistlejat Soome künniseltsist: Reijo Elg ja Lars-Erik Staffans.Võistlustega samal ajal toimuvad ka põllumajandustehnika ja muu rasketehnika näitus ja töödemonstratsioonid.

Võistluste päevakava on järgmine:

15. september

10.00–17.00 Tehnika Teeviit: põllumajandustehnika töödemonstratsioonid, masinate proovisõidud, vanatehnika näitus10.15–12.00 Baltic Agro Põlluseminar Haage Agro põldudel11.00–12.00 Künnikoolitus kõigile huvilistele13.00 Eesti künnimeistrivõistluste avamine13.40–17.20 Eesti künnimeistrivõistlused kõrrepõllul13.30–15.00 VIP künnivõistlus14.00 ja 15.00 Ekskursioonid juhendajatega Rõhu viljapuuaeda15.00 Traktorite tõmbevõistluse ehk pullingu treeningud15.00 Vanatehnika ja hobukünni töödemonstratsioonid

16. september

10.00–17.00 Tehnika Teeviit: põllumajandustehnika töödemonstratsioonid, masinate proovisõidud, vanatehnika näitus9.05–12.50 Eesti künnimeistrivõistlused rohumaal11.00–12.00 Künnikoolitus kõigile huvilistele13.00–15.00 Traktorite tõmbevõistlus ehk pulling15.00 Vanatehnika ja hobukünni töödemonstratsioonid14.00 ja 15.00 Ekskursioonid juhendajatega Rõhu viljapuuaeda15.00 Rehepeksu demo16.00 Künnimeistrivõistluste autasustamineEesti Maaülikooli Rõhu katsejaam ja Haage Agro põllud asuvad Tartumaal Tähtvere vallas Rõhul. Tartust on Rõhule 14 km ja Viljandist 64 km.

Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751