Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 18. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

2017. aasta künnimeistrid on Indrek Zilensk ja Jüri Lai

Indrek Zilensk Kesa Agrost
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Möödunud nädalavahetusel selgusid Eesti künnimeistrid. Et tugev vihm muutis reedel maa künnikõlbmatuks, siis piirduti sel aastal vaid rohumaa kündmisega ehk meistrid selgusid esimese võistluspäeva tulemuste alusel.

2017. aasta künnimeistrid on tavaadral Indrek Zilensk Kesa Agrost ja pöördadral Jüri Lai Stokker Agrist.

Jüri Lai Stokker Agrist.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Eesti Künniseltsi eestvedaja, Baltic Agro ASi arendusdirektor Margus Ameerikas ütles, et Tartumaal on aastakümneid tagasi künnivõistlusi peetud, kuid Maaülikooliga koostöös toimusid need esmakordselt. „Usun, et häid kogemusi said nii kündjad, tehnikafirmad kui korraldajad. Kokku osales ja organiseeris seda üritust 45 firmat, asutust või organisatsiooni. Künnivõistlustel pidime leppima vaid rohumaa künniga, sellise suure saju vastu ei saanud. Kahjuks ka masinademod jäid selle tõttu tagasihoidlikuks, kuigi operatiivselt leiti uusi kohti ja tegevusi. Külastajate arvule jättis kõva vihm samuti oma suure jälje: oodatud tuhandete asemel sai rahvast kokku lugeda sadades. Vihma pärast pole aga künnivõistlused kunagi ära jäänud. Seda, et lühendatult tehakse, on aga ka enne juhtunud,“ võttis võistluse kokku Ameerikas ja lisas, et järgmise aasta Eesti meistrivõistlused ja mess Tehnika teeviit toimuvad Kehtnas ja ülejärgmisel aastal Vändras.

Nagu ikka tavaks, saavad mõlema klassi võitjad minna esindama Eestit kündmise maailmameistrivõistlustele.

„Indrek Zilensk ja Jüri Lai kui 2017. aasta künnimeistrid, peavad esindama Eestit järgmisel aastal 65. maailmameistrivõistlustel Saksamaal, mis toimuvad 1.-2. septembril 2018,“ rääkis Ameerikas edasistest plaanidest. „Kuna Saksamaa on suhteliselt lähedal, siis seal osalevad mehed kindlasti oma varustusega. Ülejäänud meeskond pole veel paigas, kuid kindlasti tuleb kasuks, kui neil on kohapealseteks treeninguteks ka juhendaja ning ka meie kohtunikel on võimalus kogemusi omandada. Loodetavasti on ka fännklubi arvukalt esindatud.“

Võistluste protokoll
Foto: Eesti Künniselts
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751