Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 2. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Erametsaliit uuendab aja nõudel tegevmeeskonda

Juba ametisse astunud juhatuse nõunik on Arpo Kullerkupp
Foto: Erametsaliit
Eesti Erametsaliit on otsustanud muutunud ajas, mil avalik huvi metsas üha sagedamini ristub eraomanike huvidega, uuendada tegevmeeskonda ja palgata tööle kaks nõunikku.

Meeskond hakkab koosnema juhatuse nõunikust (ametis alates tänasest, 2. oktoobrist),

keskkonnanõunikust ja metsade säästlikku majandamist märkiva sertifitseerimisegategelevast spetsialistist."Keskkonnas, kus metsaomanikud tegutsevad, ristuvad paljud erinevad huvid. Meieliikmeskond tegeleb aktiivselt metsa kasvatamise ja kasutamisega, kuid samas panustabolulisel määral looduskaitsesse. Soovime ka liidu tasandil oma tegevuses senisest enamhaarata kogu tervikut, et sellest lähtuvalt neil teemadel ühiskonnas kaasa rääkida. Kunajuhatuse liikmetest igaühel on ka oma põhitöö, on selles, mida saavutada tahame, healtegevmeeskonnal väga tähtis roll," ütles erametsaliidu juhatuse esimees Mikk Link.Juba ametisse astunud juhatuse nõunik on Arpo Kullerkupp, kes on erametsandusestegutsenud rohkem kui kümme aastat – ta eelmine töökoht oli SA Erametsakeskuses, kusta oli arendusüksuse juht.Arpo Kullerkupp ütles oma metsasuhteid iseloomustades, et juba lapsepõlves tekkinud loodusehuvi viis ta õppima bioloogiat, samuti on ta eluaeg olnud kõva matkaja ning viimastel aastatel, olles aktiivne kaitseliitlane, veedab ta ka õppustel käies rohkelt aega metsas. "Tunnustan erametsaliidu senist tööd. Vaadates tulevikku usun ja näen metsaomanike stabiilselt kasvavat huvi ühiselt tegutseda. Olen omalt poolt valmis,et koostöös juhatusega ning praeguste ja tulevaste liikmetega ühistegevuse edenemiseksvälja pakkuda sisulisi ja praktilisi lahendusi," ütles Arpo Kullerkupp.Eesti Erametsaliidu eesmärk on kaitsta, esindada ja propageerida omaliikmesorganisatsioonide ja nende liikmete (erametsaomanike) huve, et võimaldadamaksimaalset tegevusvabadust metsade jätkusuutlikul, säästlikul ja tulutoovalmajandamisel. Liit mõistab avalikku huvi rohkem tähtsustada metsa ökoloogilisi väärtusi,kuid ei poolda selliseid uuendusi, mis käiks metsaomanike õiguste rikkumise arvelt.Erametsaliit peab tähtsaks terviklahendusi, mis sisaldaksid nii metsakoosluste kaitset kuika metsa kasutamist.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960