Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 10. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maa-amet kutsub Euroopa kõrgussüsteemi tutvustavatele infopäevadele

Maa-amet kutsub Euroopa kõrgussüsteemi tutvustavatele infopäevadele
Foto: Postimees/Scanpix
Täna toimub esimene Maa-ameti korraldatav Euroopa kõrgussüsteemi infopäev, kus tutvustatakse uuele kõrgussüsteemile üleminekuga seonduvaid muudatusi. Infopäevi on kokku viis ja need toimuvad neljas Eesti linnas: Pärnus, Jõhvis, Tartus ja Tallinnas. Sealjuures Tallinnas toimub kaks infopäeva.

„Eesti läheb 1. jaanuarist üle Euroopa kõrgussüsteemile. See toob kaasa olulisi muudatusi projekteerijate, geodeetide, ehitusvaldkonna spetsialistide, aga ka paljude teiste töös. Et üleminek ühelt kõrgussüsteemilt teisele võiks olla sujuv, korraldab Maa-amet infopäevad, kus räägime uuele kõrgussüsteemile üleminekuga seonduvatest muudatustest, nõuetest ja üleminekuperioodist,“ ütles Maa-ameti direktor Tambet Tiits.

Ettekannete kõrval moodustab infopäeva teise osa arutelu, kus saab pidada nõu ja leida lahendusi esile kerkinud küsimuste osas. Vastamas on Maa-ameti geodeesia osakonna ja Eesti Geodeetide Ühingu esindajad.

Infopäevad toimuvad oktoobri- ja novembrikuus neljas Eesti linnas: Pärnus 12. oktoobril, Jõhvis 17. oktoobril, Tartus 31. oktoobril ning Tallinnas 10. oktoobril ja 9. novembril. Tallinnas korraldame kaks infopäeva, kuna huvi teema vastu on olnud suur. Infopäevadele palume end eelnevalt registreerida Maa-ameti kodulehel

1. jaanuarist 2018 jõustuvad geodeetilise süsteemi määruse muudatused, mille alusel hakatakse järgmisest aastast Eestis sarnaselt teiste Euroopa riikidega arvestama absoluutset kõrgust ja sügavust Euroopa kõrgussüsteemi ehk Amsterdami nulli suhtes. Kroonlinna nullist, mis oli seni kõrgussüsteemi aluseks, Eestis loobutakse.

Vaata ka: Lühiülevaade kõrgussüsteemi muutuse kohta

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960