Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 10. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Noored põllumajandusentusiastid kohtuvad Brüsselis

Noored põllumajandusentusiastid kohtuvad Brüsselis
Foto: Bayer
Eile sai alguse kolmandat korda toimuv tippkohtumine Youth Ag-Summit, mille raames koguneb Belgia pealinna Brüsselisse 100 säravat noort talenti kogu maailmast, et leida lahendusi ühele inimkonna suurimale probleemile: kuidas kasvavat rahvastikku jätkusuutlikult toita. Eestit esindab Youth Ag-Summitil Mariliis Holm.

Tippkohtumise korraldas Bayer, keda selles tegevuses toetasid kaks Belgia noorte põllumajandustootjate organisatsiooni Groene Kring ja Fédération des Jeunes Agriculteurs eesmärgiga ÜRO kestliku arengu eesmärke järgides panna punkt näljale, saavutada toiduga kindlustatus ja edendada jätkusuutlikku põllumajandust.

Järgmise nelja päeva jooksul püüavad 49 riigi delegaadid ? vanuses 18 kuni 25 ? ühistöö kaudu luua innovatiivseid, jätkusuutlikke ja reaalses elus kasutatavaid lahendusi üleilmsetele toiduga kindlustatuse probleemidele. Nende ülesanne on pakkuda välja konkreetseid ideid, mille abil on võimalik teha edusamme kogu maailma põllumajanduses ja mida nad saavad ka oma koduriigis kasutusele võtta.

„ÜRO kestliku arengu eesmärkide saavutamiseks peab igaüks meist oma ülesandeid täitma. Inspireerides noori inimesi toetama teadust ja jätkusuutlikku põllumajandust, loodame ära kasutada meie noorte säravaid mõtteid ja nende abil aidata leida lahendus hiiglaslikule sotsiaalprobleemile,“ sõnas Bayer AG juhatuse liige ja taimekaitsedivisjoni CropScience juht Liam Condon. „Tippkohtumine Youth Ag-Summit on alati olnud entusiasmi, loova mõtlemise ja innovatsiooni kasvulava. Ootan juba huviga, millised projektid sel aastal esile kerkivad.“

Sellel aastal on tippkohtumise Youth Ag-Summit delegaatidel võimalik kuulata ettekandeid oma ala asjatundjatelt ja inspireerivatelt sõnavõtjatelt, sealhulgas professor Louise O. Fresco, Wageningeni ülikooli ja teadusuuringute keskuse president, Caleb Harper, avatud põllumajanduse algatuse (OpenAg) ja meedialobori MIT direktor, Hugh Evans, programmi Global Citizen tegevdirektor ja paljud teised.

Lisaks loovust ergutavatele sõnavõttudele on delegaatidel ka võimalus teha ringkäik ELi institutsioonides ja kohtuda Euroopa poliitika kujundajatega, külastada üht Bayeri jätkusuutliku põllumajanduse piirkonda ja saada reaalsel elul põhinevaid teadmisi selle kohta, kuidas erinevates ettevõtetes ja organisatsioonides, nagu Rabobank, CropTrust, Thought for Food, BioBest, Rahvusvaheline Aiandusteaduse Ühing (International Society for Horticultural Science), VIB – Flaami biotehnoloogia instituut (Flemish Institute for Biotech), Inagro, Genti ülikool ja Ahold Delhaize Group, säästlikke põhimõtteid tegelikkuses ellu viiakse.

Rääkides partnerlusest Bayeriga, ütles organisatsiooni Groene Kring riiklik esimees Giel Boey: „Meil on väga hea meel olla kaasvõõrustaja sellel üritusel, kus antakse noortele inimestele võimalus teha koostööd ja püüda leida lahendusi jätkusuutliku põllumajanduse küsimustele ? need noored mitte üksnes ei mõtle, vaid ka tegutsevad.“

„Me peame taastama ühenduse meie toidu tootjate ja tarbijate vahel. Oleme uhked, et saime võimaluse olla selle aasta tippkohtumise kaasvõõrustaja ja oleme veendunud, et delegaatide töö mõjutab positiivselt nende kogukondi ja ka kogukondadest kaugemale ulatuvaid üksusi“ lisas organisatsiooni Fédération des Jeunes Agriculteurs peasekretär Guillaume Van Binst.

Kogu nädala jooksul tegelevad delegaadid ühistöö raames ülesandega „Thrive for Change Projects “ (püüd tuua projektidesse muutusi), millest peavad välja kooruma konkreetsed ideed, mille abil toetada ÜRO kestliku arengu eesmärkide saavutamist delegaatide kogukondades ja koduriikides.

Lahenduste pakkumisele järgneva etapina valitakse välja tugevaimad ideed, mis saavad Bayerilt tulevase rahalise toetuse ja abi idee väljaarendamisel.

Loe lisaks: Noored põllumajanduses: Eestit esindab Youth Ag-Summitil Mariliis Holm

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960