Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 25. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fotod: Aasta põllumees 2017 on Margus Muld

Aasta põllumees 2017 on Margus Muld
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Eile Tallinnas Riigikogu konverentsikeskuses peetud konverentsil kuulutati tiitlivõitjaks Trigon Dairy Farming Estonia ASi juht Margus Muld. Võitja pälvis ajaloolise „Külvaja“ kuju koopia.

Margus Muld juhib Trigon Dairy Farming Estonia ASis looma- ja taimekasvatust, seda nii Kärlas, Väätsal kui Kaius asuvates farmides.

Kõige silmapaistvamad tulemused ongi saavutatud Kaius, seal tehtu tõi Margus Mullale sel aastal parima piimakarjakasvataja tiitli, sest Raplamaal Kaiu LT osaühingu farmis suudeti tõsta lehmade piimatoodang üle 12 200 kilo lehma kohta aastas. See tulemus tõstis nende farmi Eesti absoluutsesse eliiti lehma kohta piimatoodangult.

Margus Muld ütles, et kõrgete tulemusteni on Kaiu farmis viinud väga hea geneetilise lüpsivõimega kari, suurepärane meeskonnatöö ning täppisarvutustele baseeruv loomade söötmisratsioon.

Veterinaararsti haridusega Margus Muld on tegutsenud põllumajanduses juba paarkümmend aastat. Trigon Dairy Farming AS, mida Muld nii efektiivselt juhib, on valdusettevõte, kes omab lisaks kolmele farmile Eestis ka piimatootmisettevõtet Venemaal Peterburi regioonis.

Kui veel 2015. aasta lõpetati 2 395 764 eurose kahjumiga, siis 2016. suudeti saavutada juba puhaskasumiks 91 050 eurot.

Aasta põllumees 2017
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960