Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 31. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leedo: kõige paremini läheb põllumajandusega seotud ettevõtmistel

Vjatšeslav Leedo
Foto: Erik Prozes
Äripäeva TOP 100 edetabeli tippu jõudnud Saare ärimees Vjatšeslav Leedo on uued sihid seadnud ehitusele ja põllumajandusele. Praamiliikluse korraldamisele ta enam tagasi ei vaata.

“Minul üldiselt on nii, et kui ma ühe asja ära lõpetan, siis see mul enam meelel pole.” 

Mullu hakkas mandri ja saarte vahelist praamiliiklust korraldama riik. Vjatšeslav Leedol endal aga väljakutsetest puudust pole.

Leedo sõnul läheb kõige paremini tema põllumajandusega seotud ettevõtmistel. Praegu käib kibe investeerimine: kahe kuu eest sai valmis üks farm, kuu aja pärast saab veel üks valmis.

“Kasvu ja investeeringute võimalust on näha just põllumajanduse sektoris."

Leedo pilk on ehitusel ja kinnisvaral

“Teine tõusev trend on ehitus ning puitmajade ja elementmajade tootmine.” Neid ekspordib Leedo ka Skandinaaviasse. Viimased uudised Rootsi võimaliku kinnisvarakrahhi kohta mehel kätt värisema ei võta. Tema sõnul on sarnaseid uudiseid kogu aeg trükitud.

“Kindlasti tuleb mingi kukkumine, aga kannatame ära. Minu elu jooksul on kolm kukkumist juba olnud. Küll tuleb ka neljas.”

Puit- ja elementmajade turud praegu aga vohavad ja kasvu lõppu praegu karta pole. Leedo sõnul mitte ainult ei kasvata vaid laienetakse ka uutele turgudele. “Puitmaju läheb Rootsi, läheb Norra ja tasapisi koputame ka Hiina turu uksele.”

Vjatšeslav Leedo aktsiaselts Holostovi Kinnisvarahaldus jõudis 2016. aasta arvestuses Äripäeva TOP 100 edetabelis teisele kohale. Ettevõtte mullune käive oli 30 miljonit eurot ja ärikasum pea 12 miljonit eurot.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960