Täna, 02.11.2017 toimub Tallinna Tehnikaülikooli IT Kolledzis Eesti Aiandusliidu IV Visioonikonverents, mis võtab kokku lõppeva aiandusaasta.

- Eesti Aiandusliidu IV Visioonikonverentsil õpitakse Soome tipptegijatelt
- Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Konverentsi koostööpartner on sel aastal Soome Suursaatkond Eestis ja Soome Aiandusliit, tegemist on aiandusvaldkonna aasta tippsündmusega..
Konverentsil otsitakse vastust küsimusele – kuidas saada oma valdkonna tipptegijaks?Eesti aiandustootjate tulevikuvõimaluste üle arutlevad Soome ja Eesti tippspetsialistid ja valdkonna arvamusliidrid, konverentsi programmi leiate
SIIT
“Aiandusliidul on seljataga väärikas ajalugu. Koos oma liikmete ja koostööpartneritega proovime heita pilgu silmapiiri taha ja mõtiskleda kohaliku aiandustootja võimaluste üle tulevikus. Võtame kokku aiandusaasta, mis on kodumaisele tootjale olnud erakordselt raske. Konverents koostöös heade partnerite Soome Suursaatkonna ja Soome Aiandusliiduga annab selleks suurepärase võimaluse, kuna Soome spetsialistide kogemus on maailmas väga hinnatud,” ütles Aiandusliidu juhatuse esimees, Grüne Fee Eesti ASi juht Raivo Külasepp.
Artikkel jätkub pärast reklaami
Eesti Aiandusliit kõige suurem ja laiapõhjalisem aiandussektori organisatsioon, mis ühendab haridus- ja teadusasutusi, aiandustootjaid, maastikuehitajaid ja sisendite tarnijaid. Liidul on üle 70 liikme. Liitu kuuluvad ettevõtted toodavad ca 90% kodumaisest puu- ja köögiviljast, istikutest, lilledest ja ilutaimedest ning annavad tööd ca 700-le inimesele.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.