Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 27. november 2017

Kutselise kalapüügi korraldamise tegevused viiakse Veterinaar- ja Toiduametisse

Kutselise kalapüügi korraldamise tegevused viiakse Veterinaar- ja Toiduametisse
Autor: Äripäev AS
Alates 1. detsembrist viiakse Maaeluministeeriumist Veterinaar- ja Toiduametisse kutselise kalapüügilubade andmise ja püügiandmete kogumisega ning kalalaevaregistris kalalaevade registreerimise ja kustutamisega seonduv töö.

„Maaeluministeeriumi ülesandeks jääb jätkuvalt kutselise kalapüügi korraldamisega seonduva poliitika kujundamine ning seda valdkonda reguleerivate õigusaktide väljatöötamine,“ ütles maaeluminister Tarmo Tamm.

Kogu kutselise kalapüügiga seonduv kirjavahetus, kalapüügilubadega, püügivõimalustega ja kalalaevaregistri toimingutega seotud taotlused ning täidetud püügipäevikute, üleandmisdeklaratsioonide, esmakokkuostukviitungite ja transpordidokumentide lehed tuleb adresseerida alates 1. detsembrist Veterinaar- ja Toiduametile. „Elektrooniliselt rakenduste kaudu kalapüügiga seonduvaid andmeid esitavad ettevõtjad saavad oma andmete esitamist jätkata samas rakenduses,“ ütles Tamm.

„Veterinaar- ja Toiduameti koosseisu viiakse Maaeluministeeriumi kalamajandusosakonna kalapüügi korralduse ja andmete analüüsi büroo ametnikud, kes jätkavad oma seniste tööülesannete täitmist,“ lisas minister. Kalapüüdjaid teenindavate piirkondlike kalapüügi korralduse ja andmete analüüsi büroo peaspetsialistide asukoht ja telefoninumbrid üleviimisega ei muutu. E-posti aadressides vahetub aadressi lõpus olev „@agri.ee“ sõnaühendiga „@vet.agri.ee“.

Kutselise kalapüügi korraldamise (rannapüük, traalpüük k.a kaugpüük) olulisemad tegevused:

• kaluri ja kalalaeva kalapüügiloa taotluste vastuvõtt ja menetlemine• kutselise kalapüügivõimaluste arvestamine• kutselise kalapüügilubade väljastamine• kutselise kalapüügiga seonduvate andmete kogumine, k.a elektrooniliste vahendite kaudu saadetava info töötlemine ning avaldamine• merest püütud kala ja sellest valmistatud kalatoodete püügisertifikaatide menetlemine• kalalaevaregistris kalalaevade registreerimine ja kustutamine ning kalalaevatunnistuste väljastamine ning kehtetuks tunnistamine

Piirkondlikute keskuste info leiad Maaeluministeeriumi kodulehelt.  

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Bruno Aleksander DominguesReklaamimüügi projektijuhtTel: 566 64 616