Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 21. detsember 2017

Saarlane tahab rajada mahevähikasvanduse

Saarlane tahab rajada mahevähikasvanduse
Autor: Postimees/Scanpix

Arendaja soovib Saaremaale Muratsi külasse rajada Eesti esimese mahevesiviljeluse põhimõtteid järgiva vähikasvanduse, kirjutas Saarte Hääl.

Arendaja Tarmo Kaseorg kavatseb kinnistule ehitada kolm kasvutiiki, suguvähkide ja noorvähkide tiigi, veepeegliga kokku ca 3500 m2. Et kinnistud asuvad Kastilahe hoiualal, soovib arendaja järgida kasvanduses mahevesiviljeluse põhimõtteid, mida üheski teises Eesti jõevähikasvanduses teadaolevalt veel ei kasutata, vahendas Saarte Hääl.

Viieaastase tootmistsükli jooksul peaks kasvandus tootma ca 10 000 jõevähki. Põhiline osa toodangut müüakse elusalt, väiksem osa sügavkülmutatult. Suuremaid koguseid vähki on võimalik müüa otse Soome, kus jõevähi järele on suur nõudlus.

Eestis tegutseb 23 vähikasvandust, millest 10 asub Saaremaal.

Statistikaameti andmetel müüsid Eesti vähikasvandused mullu vaid 700 kilo toodangut, millest saab Kaseoru hinnangul järeldada, et Eesti vähikasvanduste toodang on ühtaegu väike ja aastate lõikes ka väga kõikuv. Kaseorg avaldas kirjas vallavalitsusele veendumust, et tema kvaliteetse projekti elluviimisel eesmärgid saavutatakse ja statistikaameti andmed, mis puudutavad jõevähkide müüki, paranevad.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 51 77 736