Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 5. jaanuar 2018

Leedu naftatootja plaanib hiigelinvesteeringut Ukrainasse

Leedu naftatootja plaanib hiigelinvesteeringut Ukrainasse
Autor: UkrAgroConsult
Leedu naftatöötleja Norteda on Ukrainas registreerinud tütarfirma UAB Agrarine Norteda, et investeerida teravilja ja õliseemnete töötlemisse rohkem kui 10 miljardit USA dollarit.

Agrarine Norteda on valmis tegema koostööd nii eraettevõtete, kui ka riigi omandis olevate põllumajandusettevõtetega. Lisaks sellele plaanib firma avada Kiievisse Ukraina esinduse, vahendab UkrAgroConsult.

"Ukraina on praegu üks Ida-Euroopa kõige atraktiivsemaid põllumajandusmaid. Me kaalume teravilja ladustamise ja töötlemise investeerimisprojekte. Lisaks oleme valmis rahastama õliseemnete töötlemist," ütles UAB Agrarine Norteda tegevjuht Igor Shklyarus.

Norteda on Leedus tegutsev toornafta, kemikaalide ja naftatoodete ettevõte, kellel on strateegiliselt asuvad ladustamis- ja segamisseadmed, samuti transpordi- ja logistikavõrk. Firma põhitegevusala hõlmab kaubandust ja logistikat.  UAB Agrarine Norteda kuulub täielikult emaettevõttele.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751