Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 5. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leedu naftatootja plaanib hiigelinvesteeringut Ukrainasse

Leedu naftatootja plaanib hiigelinvesteeringut Ukrainasse
Foto: UkrAgroConsult
Leedu naftatöötleja Norteda on Ukrainas registreerinud tütarfirma UAB Agrarine Norteda, et investeerida teravilja ja õliseemnete töötlemisse rohkem kui 10 miljardit USA dollarit.

Agrarine Norteda on valmis tegema koostööd nii eraettevõtete, kui ka riigi omandis olevate põllumajandusettevõtetega. Lisaks sellele plaanib firma avada Kiievisse Ukraina esinduse, vahendab UkrAgroConsult.

"Ukraina on praegu üks Ida-Euroopa kõige atraktiivsemaid põllumajandusmaid. Me kaalume teravilja ladustamise ja töötlemise investeerimisprojekte. Lisaks oleme valmis rahastama õliseemnete töötlemist," ütles UAB Agrarine Norteda tegevjuht Igor Shklyarus.

Norteda on Leedus tegutsev toornafta, kemikaalide ja naftatoodete ettevõte, kellel on strateegiliselt asuvad ladustamis- ja segamisseadmed, samuti transpordi- ja logistikavõrk. Firma põhitegevusala hõlmab kaubandust ja logistikat.  UAB Agrarine Norteda kuulub täielikult emaettevõttele.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960