Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 12. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu Milli ähvardab hiigelkaristus

Tartu Milli tootmishooned
Foto: Väinu Rosental
Lõuna ringkonnaprokuratuur nõudis sel nädalal Tartu maakohtus mahukas maksupettuses süüdistatavale ASile Tartu Mill 10 miljoni euro suurust rahalist karistust, kohus kuulutab lahendi veebruari alguses, vahendas ERR.

Prokurör Marek Vahing palus kõik kolm süüalust neile esitatud süüdistustes süüdi tunnistada ja taotles kohtult Priit Saarele (52) nelja-aastast tingimisi vangistust nelja-aastase katseajaga, millest eelvangistuses on juba ära kandnud kaks päeva, Leonid Dulubile (38) üheksa-aastast reaalne vangistus, millest eelvangistuses on juba ära kandnud kolm kuud ja 28 päeva, ning Tartu Millile juriidilise isikuna rahalist karistust 10 miljoni euro ulatuses.

Kõigi kolme süüdistatava kaitsjad palusid kohtul nende kaitsealused õigeks mõista. Kohus kuulutab lahendi 2. veebruaril, kirjutas ERR.

Äripäev on varem kirjutanud, et Lõuna ringkonnaprokuratuur süüdistab tööstusfirmat Tartu Mill ning firma endist ostujuhti Leonid Dulubit (38) ning väidetavaid varifirmade pidajaid Priit Saart (52) ja Meelis Jürimäed (52) maksukohustuse varjamises.

Süüdistuse järgi deklareeris toidutööstusettevõte Tartu Mill alusetult sisendkäibemaksu, vähendades kunstlikult enda maksukohustust. Prokuratuuri hinnangul jäi riigil seetõttu saamata umbes 1,2 miljonit eurot.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960