Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 12. jaanuar 2018

Tartu Milli ähvardab hiigelkaristus

Tartu Milli tootmishooned
Autor: Väinu Rosental
Lõuna ringkonnaprokuratuur nõudis sel nädalal Tartu maakohtus mahukas maksupettuses süüdistatavale ASile Tartu Mill 10 miljoni euro suurust rahalist karistust, kohus kuulutab lahendi veebruari alguses, vahendas ERR.

Prokurör Marek Vahing palus kõik kolm süüalust neile esitatud süüdistustes süüdi tunnistada ja taotles kohtult Priit Saarele (52) nelja-aastast tingimisi vangistust nelja-aastase katseajaga, millest eelvangistuses on juba ära kandnud kaks päeva, Leonid Dulubile (38) üheksa-aastast reaalne vangistus, millest eelvangistuses on juba ära kandnud kolm kuud ja 28 päeva, ning Tartu Millile juriidilise isikuna rahalist karistust 10 miljoni euro ulatuses.

Kõigi kolme süüdistatava kaitsjad palusid kohtul nende kaitsealused õigeks mõista. Kohus kuulutab lahendi 2. veebruaril, kirjutas ERR.

Äripäev on varem kirjutanud, et Lõuna ringkonnaprokuratuur süüdistab tööstusfirmat Tartu Mill ning firma endist ostujuhti Leonid Dulubit (38) ning väidetavaid varifirmade pidajaid Priit Saart (52) ja Meelis Jürimäed (52) maksukohustuse varjamises.

Süüdistuse järgi deklareeris toidutööstusettevõte Tartu Mill alusetult sisendkäibemaksu, vähendades kunstlikult enda maksukohustust. Prokuratuuri hinnangul jäi riigil seetõttu saamata umbes 1,2 miljonit eurot.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751