Möödunud aastal kasvatasid Tuule Grupis kõige enam käivet põllumajandusega tegelevad ettevõtted – pea 60 protsenti ning puitmajade tootmisega tegeleva ettevõtte Saare EREK käive kasvas üle 20 protsendi. Grupi keskmine käibekasv on esialgsete andmete põhjal 14-15 protsenti eelmise aastaga võrreldes.

- 2017.aasta tõi Tuule Grupile kümne aasta suurima käibekasvu
- Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Tuule Grupi asutaja, eestvedaja Vjatšeslav Leedo sõnul jõudsid eelmisel aastal lõpule ümberkorraldused, mis tuli grupis teha seoses mandriühenduse korraldamise lõpetamisega. „Suur osa tublidest töötajatest, kelle olime sunnitud praamide opereerimiselt koondama, on tänaseks jõudnud tagasi gruppi teistele positsioonidele,“ selgitas Leedo praamiliikluse opereerimise lõpetamise mõjusid.
Leedo sõnul sai vabanenud ressursid, nii inimeste vaimse potentsiaali kui rahalised vahendid, suunata valdkondadesse, kus majanduskasv soodsa pinnase on loonud ja nagu käibekasv näitab, see valik õigustas end. „Tuule Grupp ei ole olnud kunagi tugevam kui praegu,“ kinnitab Leedo.
Laevanduses on Tuule Grupil käesoleval aastal plaanis vastu võtta väljakutsed nii kauba- kui reisijateveo valdkonnas. „Saarlased on ühtehoidev rahvas ja plaanis on seljad kokku panna saarlaste toodangu otsevedudeks meritsi põhja- ja läänesuunal,“ selgitab Leedo ühte tegevussundadest. „Ka mandri ja saarte omavahelises ühenduses on uusi tuuli puhumas ning Saaremaa Laevakompanii edulugu ning kompetents teevad Tuule Grupist kindlasti ühe väga tõsise kaasa rääkija kõikvõimalikes arengutes.“
Artikkel jätkub pärast reklaami
Tuule Gruppi kuulub 24 ettevõtet ning grupis töötab üle 700 inimesele.
Seotud lood
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.