Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 19. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tarmo Tamm Grüne Wochel: fookuses kalandus ja ÜPP tulevik

Grüne Woche toob kokku tuhandeid tootjaid ja kliente.
Foto: Grüne Woche press
Täna, 19. jaanuaril avati Saksamaal Berliinis maailma suurim põllumajandus- ja toidumess Rahvusvaheline Roheline Nädal 2018 (Internationale Grüne Woche), kus Eesti on järjepidevalt esindatud 25. korda. Mess toimub 19.–28. jaanuarini ning seal osaleb ka maaeluminister Tarmo Tamm, kes on mõtteid vahetanud juba mitme teise riigi põllumajandusministritega.

„Mul on hea meel, et korraldatakse nii suuremõõtmelisi üritusi, mille raames on võimalik muu hulgas kohtuda oma teiste riikide kolleegidega,“ ütles maaeluminister Tarmo Tamm. „Väikeriikidele on sellised kokkusaamised kogemuste ning kontaktide vahetamise mõttes eriti olulised.“

Maaeluminister kohtub messi raames nii kahe- kui ka mitmepoolselt oma Läti, Leedu, Rootsi ja Poola kolleegide, samuti Saksamaa liidumaade põllumajandusministritega. Lisaks sai Tarmo Tamm kokku Ukraina põllumajanduse esimese aseministri Maksym Martyniukiga.

„Ukrainaga soovime jätkata eelmisel aastal edukalt käivitunud ukrainakeelse kalanduse elektroonilise raporteerimise süsteemi rakendamisega Ukraina Kalamajandusametile,“ sõnas Tamm. „Koostöö Ukraina Kalamajandusametiga on olnud väga sõbralik ja efektiivne, mistõttu on mõlemad osapooled huvitatud järgnevatel aastatel IT-alase koostöö jätkamisest kalanduse valdkonnas. Seda ka aseministriga arutasime.“

Lisaks kohtub maaeluminister Tarmo Tamm täna kahepoolselt Rootsi maaeluministri Sven-Erik Buchtiga. „Üks meie prioriteete on ÜPP tulevik. Sven-Erik Buchtiga kohtudes plaanime rõhutada, et meie jaoks on oluline otsetoetustasemete võrdsustamine ELis, ning lisame, et II samba vahendite tähtsust tuleks EL tasandil tõsta,“ sõnas Tamm. „On oluline, et jätkuks suund ÜPP järjest suurema turule orienteerituse poole.“

Saksamaa Liitvabariigi toidu- ja põllumajandusminister Christian Schmidt kutsub täna õhtul kokku 10 riigi põllumajandusministrid, et arutada sigade Aafrika katku ennetus- ja kontrollimeetmeid. Kohtumisel osalevad ka Euroopa Komisjoni põllumajandusvolinik Phil Hogan ning tervishoiu ja toiduohutuse volinik Vytenis Andriukaitis.

Laupäeval, 20. jaanuaril osaleb maaeluminister Tarmo Tamm põllumajandusministrite 10. tippkohtumisel, mille teemaks on „Loomsete saaduste tuleviku kujundamine – kestlik, vastutustundlik, tulemuslik“. Esindatud on 70 riigi põllumajandusministrid.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960