Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 24. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

President Kaljulaid: Maaülikool on tark suunanäitaja maaelu arendamisel

President Kersti Kaljulaid ja Maaülikooli rektor Mait Klaassen
Foto: Presidendi Kantselei
„On väga suur väärtus, et suurtest tuiksoontest eemal olles on Maaülikool jõudnud ometi ühe protsendi kõige enam tsiteeritavate maa- ja biomajandusülikoolide hulka,“ ütles president Kersti Kaljulaid rektor Mait Klaasseni pidulikul ametisse nimetamisel.

Riigipea lisas, et Eesti põllumajandus on heas seisus ja sellel on väga palju tänu ka Maaülikoolil ja tema rektoril Mait Klaassenil. Samuti on riigipea hinnangul vaid tänuväärne, et Tartu kaks keskust – Tartu Ülikool ja Maaülikoll omavahel üha tihedamat koostööd teevad: „Palju on seda, mida need kaks kooli saavad teha koos, aga on ka neid elemente, milles need kaks kooli on jäänud võrdlemisi erinevaks ja see ei ole sugugi halb.“.

President Kaljulaid lisas, et Maaülikool on nüüdseks leidnud koha valdkonna parimate seas. „Kui mingil hetkel tundus kool põhiliselt oma veterinaariateaduskonnale toetuv ja tekkis palju küsimusi, kas siin on kohta omaette teadusele, olete leidnud oma nišši ja suudate seda üha selgemini defineerida. Ja sellisena on Maaülikool väärtuslik,“ lisas president Kaljulaid.Kõne täisteksti leiab SIIT

Viieks aastaks valitud

Eile, 23. jaanuaril toimus rektor Mait Klaasseni inauguratsioonitseremoonia, kus Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid andis rektorile üle ametiraha. 

Tseremoonial andis Klaassen Eesti Maaülikooli nõukogu ees rektori ametivande ning pidas inauguratsioonikõne.

Mait Klaasseni juhitava Eesti Maaülikooli rektoraadi koosseisus alustas tööd õppevaldkonna eest vastutav õppeprorektor professor Endla Reintam, teadusprorektorina jätkab professor Ülle Jaakma.

Mait Klaasseni valis Eesti Maaülikooli rektoriks ülikooli valimiskogu möödunud aasta 29. septembril. Mait Klaasseni ametiaeg maaülikooli rektorina algas 1. jaanuaril 2018 ja kestab viis aastat.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960