Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 31. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leia aega ja avalda oma arvamust

Leia aega ja avalda oma arvamust
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Euroopa põllumeeste ja ühistute katusorganisatsioon Copa-Cogeca koos teiste EL tasandi katusorganisatsioonidega (ELO, CEPF, FACE jt) on koostanud põllumajandustootjatele ja metsamajandajatele suunatud küsimustiku kultuuriliste ökosüsteemiteenuste kohta. Ka meie põllumeeste arvamust oodatakse – leia aega küsimustikule vastamaks.

Uuringu eesmärk on toetada paremat arusaamist maaomanike, maahooldajate ja teatud maaturismi tegevustega seotud inimeste loodavatest sotsiaalsetest ja keskkonnahüvedest.

 

Uuringuga on seotud järgmised Euroopa organisatsioonid: Euroopa Maaomanike Organisatsioon, Euroopa põllumajandusorganisatsioonide ühendus Copa-Cogeca, Euroopa Metsaomanike Ühendus, Euroopa Jahinduse ja Looduskaitse Föderatsioon, Ülemaailmne Jahinduse ja Looduskaitse Organisatsioon ja Euroopa Ajalooliste Majade Ühendus, kes töötavad selle nimel, et välja selgitada, kui suur osa kultuurilistest ökosüsteemiteenustest sõltub maaomanikest ja -hooldajatest ning kas ja kuidas saaks nende majandatavad maad pakkuda rohkem kultuurilisi ökosüsteemiteenuseid.

Mis on kultuurilised ökosüsteemiteenused? Need on mittemateriaalne kasu, mida inimesed saavad maapiirkondadest ja maastikest näiteks puhkuse veetmiseks või teaduslikel, kultuurilistel, ajaloohuvist või vaimsetel eesmärkidel kasutamisest.

Mis on küsitluse eesmärk? Küsitluse tulemused aitavad paremini mõista erinevaid sotsiaalseid, kultuurilisi ja keskkonnahoiu aspekte, mida pakuvad põllumeeste ja metsaomanike poolt hooldatud maastikud. See võib aidata välja tuua kultuuriliste ökosüsteemiteenuste kasu, mida ühiskond naudib, kuid mille saavutamiseks põllumehed ja metsaomanikud jõupingutusi ning kulutusi teevad, sageli selle eest mitte mingit kompensatsiooni saamata.

Palume teil leida 15-20 minutit küsimustikule vastamiseks enne 8. veebruari 2018. a. Eestikeelne küsimustik on kättesaadav siin.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960