Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 2. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Erametsaliidu algatusel tehakse Eesti Vabariigi juubeli puhul metsalindudele kingitus

Erametsaliidu algatusel tehakse Eesti Vabariigi juubeli puhul metsalindudele kingitus
Foto: Erametsaliit
Eesti Erametsaliidu poolt algatatud projekt „Eesti 100 x 100 pesakasti erametsa“ kannab esimesi vilju. Eile viisid Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi õpilased Pärnu Veteranide parki 26 lindudele mõeldud pesakasti. Täna panevad Haapsalu põhikooli õpilased Läänemaal metsa üles 50 pesakasti. Need kõik on noored ise tehnoloogiaõpetuse tundides valmistanud.

Sobivate kohtade leidmisel ja pesakastide ülespanemisel aitavad õpilasi erametsaliidu liikmesorganisatsioonide esindajad. Pärnus õpilasi juhendanud MTÜ Ühinenud Metsaomanikud juhatuse esimees Kadri-Aija Viik sõnas: „Osalised olid rõõmsad ja päev soosis igati meie tegevust“.

Pesakastide meisterdamine on käimas veel paljudes koolides. Erametsaliidu üleskutsele projektis osaleda on vastanud kokku 70 kooli üle Eesti. Õpetajatel ja õpilastel on suur huvi ettevõtmise vastu. „Nad on väga entusiastlikud. Haapsalu põhikoolis said pesakastid valmis palju kiiremini, kui esialgu plaanisime,” tõi välja erametsaliidu juhatuse esimees Mikk Link, kes on ka Läänemaa metsaühistu tegevjuht.

Metsalindudele on plaanis kinkida kokku 10 000 pesakasti, mis juubeliaasta jooksul saavad ka Eesti metsadesse üles pandud. Kõigil soovijatel on võimalus projektis kaasa lüüa – selleks tuleks ühendust võtta erametsaliiduga. Lisaks koolidele saavad projektiga liituda ka asutused, ettevõtted, organisatsioonid, pered ja sõpruskonnad. Täpsema info osalemise kohta leiab erametsaliidu kodulehelt

Eesti Erametsaliit on erametsaomanikke esindav organisatsioon, mille liikmeteks on 21 metsaühistut. Liikmed aitavad piirkondades ettevõtmist koordineerida. Samuti on projekti kaasatud mitmed saetööstuse ja metsamajandamise ettevõtted.

Projekt „Eesti 100 x 100 pesakasti erametsa“ on kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks ning selle elluviimist toetavad Kodanikuühiskonna Sihtkapital ja Riigikantselei EV100 korraldustoimkond.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960