Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 13. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Maaelumuuseumid avab Narvas näituse eestlaste teisest leivast

Eesti Maaelumuuseumid avab Narvas näituse eestlaste teisest leivast
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Emakeelepäeval, 14. märtsil kell 13.00 avab SA Eesti Maaelumuuseumid Narva Keskraamatukogus näituse „Kartul meie teine leib“. Avamisel toimuv paaritunnine programm annab aimu kartuli olulisusest, tervislikkusest, toimuvad katsed kartuli ja tärklisega ning külalisi kostitatakse temaatilise suupistega. Emakeelepäevale kohaselt on programm eesti keeles.

Näitus „Kartul meie teine leib“ jääb Narva Keskraamatukogus avatuks kuni 2.aprillini. Näitusel saadakse ülevaade kartuli päritolu ja leviku kohta, kartulikasvatuses kasutatavatest töövõtetest, tööriistadest ja masinatest, kartuli kasutusvõimalustest (toiduaine, tööstuse tooraine, loomasööt), kartuli olulisusest meie toidulaual ja tervislikul toitumisel.

Näituse esimesel ja viimasel päeval viiakse läbi programme, mille ühed põnevaimad osad on katsed kartuli ja tärklisega. Näiteks saavad külastajad teada, mis paneb kartuli vee pinnal ujuma.

Kartuli hingeeluga on oodatud tutvuma nii õpilased kui täiskasvanud, kel vähegi huvi ja tahtmist meie „teise leiva“ kohta rohkem teada saada.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960