Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 19. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa kemikaaliamet avas tarbijale mõeldud veebilehe

Euroopa kemikaaliamet avas tarbijale mõeldud veebilehe
Foto: Euroopa kemikaaliamet
Euroopa kemikaaliamet ehk ECHA avas uue tarbijatele mõeldud veebilehe, mille eesmärk on tõsta inimeste teadlikkust igapäevaelus kasutatavate kemikaalide kasulikkusest ja nendega seotud riskidest.

„Kemikaalide tundmisel ja nende ohutul kasutamisel on oluline roll nii keskkonna kui meie tervise hoidmisel,“ ütles terviseameti kemikaaliohutuse osakonna peaspetsialist Aigi Lahe. „Tarbijale suunatud kemikaaliohutust käsitleva info kättesaadavus lihtsal kujul on kindlasti väga hea võimalus inimeste teadlikkust tõsta.“ 

Kahekümne kolmes Euroopa Liidu keeles avaldatud veebilehelt leiab nii teavet erinevate kemikaalide, näiteks glüfosaat, mõjust tervisele ning keskkonnale kui ka praktilisi nõuandeid, kuidas kemikaale sisaldavaid tooteid ohutult kasutada. Samuti selgitab veebileht Euroopa Liidu kemikaaliõigusaktide mõju tervise ja keskkonna kaitsmisel.

ECHA ehk Euroopa kemikaaliameti üks ülesanne on edendada kemikaalide ohutut kasutamist, andes avalikkusele kemikaale puudutavat teavet ning tegeledes probleemsete kemikaalidega.

Veebilehe leiad SIIT.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960