Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 20. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bayer liigub oma läbipaistvusalgatusega järgmisesse faasi

Bayer liigub oma läbipaistvus­algatusega järgmisesse faasi
Foto: Bayer AG
Bayeri läbipaistvusinitsiatiiv on liikunud edasi järgmisesse faasi - ohutusuuringute aruanded on nüüd kättesaadavad platvormil cropscience-transparency.bayer.com . Initsiatiivi eesmärk on suurendada taimekaitsevahendite ohutusuuringute läbipaistvust, samas konfidentsiaalset äriteavet avaldamata.

„Bayeri algatus on eestvedajaks taimekaitsevahendite ohutusuuringute läbipaistvuse tagamisel. Pooldame Euroopa Komisjoni plaani teha valdkonda puudutavad uuringud läbipaistvamaks, mõistes samal ajal vajadust kaitsta konfidentsiaalset äriteavet, millel võivad olla seadusest tulenevad tagajärjed,” sõnab taimekaitse divisjoni üleilmne uurimis- ja arendustegevuse juht Adrian Percy. „Äärmiselt oluline on teha ohutusalane teave kättesaadavaks mitte-ärilistel eesmärkidel kasutamiseks, et kaitsta innovatsiooni ja jätkata selle edendamist.“ kuulutati esmakordselt välja 2016. aastal ning selle eesmärk on eemaldada tõkkeid, suurendada üldsuse usaldust ja soodustada õiglast teaduslikel alustel põhinevat dialoogi taimekaitsevahendite vallas. Platvorm loodi 2017. aastal. Seni on kättesaadavad olnud ainult toimeaine imidaklopriidi kohta läbiviidud uuringute kokkuvõtted ja ohutuseuuringute aruanded. Bayeri jaoks on elulise tähtsusega, et üldsus usaldaks teadust, mille alusel tagatakse Bayeri toodete ohutus. Seda silmas pidades näeb Bayer oma läbipaistvusinitsiatiivi panusena, mille abil võita tagasi üldsuse ja poliitikategijate usaldus teaduse reguleerimisel.

Ettevõte toetab Euroopa Komisjoni täielikult nende praktiliste lahenduste otsingutel, et teha valdkonna ohutusuuringud kättesaadavamaks.Bayeri läbipaistvusalgatus

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960