Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 23. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põllumajanduse tippjuht 2018 on Avo Samarüütel

Põllumajanduse tippjuht 2018 on Avo Samarüütel
Foto: Oleg Harchenko
Täna, 23. märtsil kuulutati Olustvere lossis toimunud konverentsil „Põllumees kui tippjuht“ juba kuuendat järjestikust aastat välja põllumajandussektori tippjuht, kelleks žürii valis Männiku Piim OÜ juhi Avo Samarüütli. Tiitli andis üle maaeluminister Tarmo Tamm.

Maaeluminister Tarmo Tamme sõnul on Avo Samarüütel kogenud põllumees, kes on Tartumaal üles ehitanud eeskujuliku piimafarmi Männiku Piim, tegutseb Laeva piimaühistus ja Tartumaa Põllumeeste Liidus. „Avo on mõned aastad tagasi valitud Eesti aasta põllumeheks ja ta on pälvinud ka parima piimakarjakasvataja tiitli. Avo on uuendusmeelne ja uuenduslik juht, kes pürib oma töös üha uute rekordite poole. Tema järjepidev töö tõestab, et edu ei saabu üleöö, vaid on pideva enesetäienduse ja ettevõtlikkuse tulemus,“ lausus minister.

Männiku Piim OÜ juhi ja 2018. aasta põllumajanduse tippjuhi Avo Samarüütli sõnul kuulub suur osa saadud auhinnast tema juhitava ettevõtte kokkuhoidvale meeskonnale. „On suur au, et komisjon, mille koosseis esindab põllumajanduse parimaid asjatundjaid ja edasiviijaid, peavad mind ja minu tegemisi auhinna vääriliseks. Minu ja kogu Eesti põllumajanduse eduloos on kindel koht arvukatel seminaridel ja koolitustel, millel on suur osa põllumajanduse arengul,“ ütles Samarüütel ning lisas, et 2018. aasta põllumajanduse märksõnadeks on koostöö, digi ja robotid.

„Avo Samarüütel pürib tippu nii laudas kui põllul" – just see Maalehe pealkiri iseloomustab minu arvates väga hästi tänavuse põllumajanduse tippjuhi tiitli võitjat Avo Samarüütlit," sõnas Swedbanki põllumajandussektori juht Brit Padjus. „Head juhiomadused ning teadmised tootmisest ja sektorist võimaldavad Avol olla eeskujuks ka teistele,“ lisas Padjus.

Avo Samarüütlit autasustatakse skulptuuriga „Kuldne viljapea“, mille autor on Tiiu Kirsipuu.

2017 – Kõljala Põllumajanduslik OÜ juht Tõnu Post2016 – OÜ Avispeamees juht Jaak Läänemets2015 – OÜ Estonia tegevjuht Ain Aasa2014 – OÜ Kehtna Mõisa juht Märt Riisenberg2013 – OÜ Voore Farm juht Indrek Klammer

Põllumajandussektori tippjuht 2018 valimiskomisjoni kuulusid tänavu põllumeeste ühistu KEVILI juhataja Meelis Annus, Swedbanki põllumajandussektori juht Brit Padjus, OÜ Estonia tegevjuht Ain Aasa, Maaülikooli kuratooriumi esimees Madis Ajaots, Viru Lihaühistu juhatuse esimees Einar Jakobi, Baltic Agro AS arendusdirektor Margus Ameerikas; Kõljala Põllumajanduslik OÜ juht Tõnu Post ja Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli direktori asetäitja Riho Kala.

Konverentsi „Põllumees kui tippjuht“ korraldavad alates 2006. aastast Olustvere teenindus- ja maamajanduskool ning Corpore Konverentsid.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960