• 04.04.18, 09:13
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

RMK paneb müüki 78 maatükki, ka põllumaad

RMK plaanib võõrandada 78 maatükki kogupindalaga 720 hektarit, mis ei ole riigimetsa majandamiseks vajalikud.
RMK paneb müüki 78 maatükki, ka põllumaad
  • RMK paneb müüki 78 maatükki, ka põllumaad Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Müüdavad maad on näiteks muust riigimaast eraldatud üksikud maatükid, hoonestatud kinnistute vahel asuvad maatükid, ligipääsuta maatükid ja ka RMK hallata olev põllumajanduslik maa. „Müüdavatel maatükkidel võib olla suurem väärtus eelkõige naaberkinnistute omanike jaoks, kes seeläbi saaksid suurendada oma maaomandit,“ rääkis RMK kinnisvaraosakonna juhataja Andrus Lauren.
Jaanuaris andis Riigikogu RMK-le õiguse osta looduskaitsealuseid maid. Maade omandamiseks vajaliku katteallikate leidmiseks müüb RMK maatükke, mida ta ei vaja ja mis seisavad seetõttu kasutult.
Esimene maade müük on plaanitud korraldada avaliku kirjaliku enampakkumise korras 10. aprillil. Ostuhuvilistele tähendab see seda, et tuleb õigeaegselt esitada kirjalik avaldus kinnisasja ostmiseks, näidates avalduses teiste andmete kõrval ära oma pakkumissumma.
Enampakkumisel osalemise tingimused, võõrandatavad kinnisasjad koos alghindade ja muu infoga leiad RMK veebilehelt.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 09.09.24, 17:50
Ekspert: kõrreliste umbrohtudega tuleb tegeleda juba sügisel, muidu läheb olukord käest
Kuna aasta-aastalt esineb kõrreliste umbrohtude tõrjega aina enam probleeme, on väga oluline saada need kontrolli alla juba sügisel. Taimekaitsevahendite esindaja Nordisk Alkali tehniline nõustaja/turundusjuht Ann Raukas nendib, et pikkadel sügistel peab kultuur konkureerima umbrohuga nii toitainete kui ka valguse osas ning lisaks loob tihe ja umbrohurikas taimik soodsad tingimused taimehaiguste levikuks.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele