Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 5. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiina on USA sojaube vargsi juba nädalaid tõrjunud

Hiina on USA sojaube vargsi juba nädalaid tõrjunud
Foto: EPA
Brasiilia sojaubade hinnatõus annab märku sellest, et Hiina on USA toodangu importi juba mitu nädalat piiranud, kirjutab Bloomberg.

Maaklerifirma Ary Oleofari andmetel on Brasiilia Paranagua sadamas makstav sojaubade hinnalisand kasvanud viimase kuu jooksul tervelt 63%. Erinevus sealse hinna ja Chicago toorainebörsi hinnataseme vahel on tingitud Hiina varjatud sammudest - USA toodangut võetakse vargsi vähem vastu ning nõudlust kaetakse hoopis Lõuna-Ameerika sojaubadega.

Brasiilia on maailma suurim sojaubade eksportija, kuid analüütikute hinnangul ei suuda riik saavutada piisavalt suuri tootmismahte, et Hiina turu nõudlusega täielikult toime tulla. Seetõttu sõltub rahvavabariik edaspidigi siiski ka Ühendriikides kasvatatud kaunviljast.

Kolmapäeval teatas Peking, et seab Trumpi kehtestatud uute tollimaksude tõttu 25% vastutariifid USA sojaubadele, sõidukitele, kemikaalidele ja paljudele teistele kaupadele.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960