Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 23. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Erametsasektor tunnustas tublimaid

Erametsanduse tutvustamise eest pälvis tunnustuse Mart Erik
Foto: SA Erametsakeskus
Erametsasektori tunnustuse pälvisid Eesti vanim metsaühistu, metsandusettevõtja ja Maaeluministeeriumi ametnik.

Erametsapäeval, 19. aprillil, tunnustasid Eesti Erametsaliit ja Erametsakeskus inimesi ja organisatsioone, kes oma tegude ja mõtetega on kaasa aidanud erametsanduse ja metsaomanike ühistegevuse edendamisele. Tunnustuse pälvisid üle 700 metsaomaniku koondav Rakvere Metsaühistu, metsandusettevõtja Mart Erik ning pikaaegne Maaeluministeeriumi ametnik Olev Krist.

Arenev metsaühistu 2018

Mullu 25. sünnipäeva tähistanud Eesti vanima metsaühistu Rakvere Metsaühistu tegemistes on näha uuendusmeelsust ja pidevat arengut. Täna 702 metsaomanikku koondav ühistu pakub metsaomanikele igakülgset abi metsade majandamisel. Osaledes erinevates töögruppides ning pakkudes praktikavõimalusi uutele metsandustöötajatele panustatakse ka erametsanduse arendamisse. Rakvere Metsaühistu on FSC grupisertifikaadi hoidja, Metsaühistu kaubamärgi kandja ning eelmise aasta lõpust taas metsaomanike katusorganisatsiooni Eesti Erametsaliidu liige.

Erametsanduse tutvustaja 2018

Keset tuliseid metsandusvaidlusi on metsamees ja ettevõtja Mart Erik silma paistnud oma sooviga tutvustada meie metsades toimuvat ka laiemale üldsusele. Tema sulest on ilmunud kümneid artikleid, mis on tutvustanud nii Eesti erametsades tegutsejaid kui meie metsade kujunemist selliseks, nagu me neid täna näeme. Mart Erik on pakkunud erinevatele huvigruppidele võimalust metsa tulla ja järgi uurida, miks ja kuidas Eesti erametsi majandatakse.

Asjatundlik ja hooliv ametnik 2018

Maaeluministeeriumi maaparanduse ja maakasutuse büroo peaspetsialist Olev Krist on erametsaomanike jaoks olnud kaasav ja arvestav koostööpartner. Erinevate maaparandusvaldkonna seaduste ja toetusmeetmete väljatöötamisel on ta seisnud terve mõistuse ja erinevate osapoolte soove arvestavate lahenduste leidmise eest. Eriti hinnatakse Olev Kristi pikaaegset kogemust, suure pildi nägemise võimet ning alati positiivset suhtlemisstiili.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960