8. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Norra lõhetootjaid ootab uus maks

Norra lõhetootjaid ootab uus maks
Foto: Postimees/Scanpix
Norras plaanitakse kalatööstusele uut maksu, mis on juba praegu tootjate seas tekitanud suurt protesti, kirjutab Kauppalehti.

„Meie organisatsioon tahab näha, et valitsus võtab maksude pärast vastutuse. Kalatööstuses on kõikumised suured ning maksud ei saa põhineda sellel, et tootjatel on paar aastat hästi läinud ning valuutakursid on soodsad. Tahaksime asjad suuremas pildis üle vaadata,“ ütles Norra Meretoidu Liidu juht Jon Arne Grottum.

Nädala alguses selgus, et Norra valitsus plaanib kehtestada loodusressurside kasutamisele täiendava maksu. Detailset plaani veel ei ole, aga turud rääkisid 2-5protsendilisest maksutõusust. See võib lõhetootjate oodatavaid kasumeid mõjutama hakata.

Grottum tõi ka välja, et tegevuslubade hankimine pole varem nii kallis olnud. See tõstab kohalike omavalitsuste tulusid.

Norra kalandusminister Per Sandberg aga väitis, et planeeritud ressursimaks ei tohiks kalatootjate üldist maksukoormust tõsta.

Autor: Mait Kraun, kaasautor

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960