Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 11. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Luigel toimub Eesti läbi aegade suurim tõulindude näitus-konkurss

Sinine kalkun ja pärlkanad
Foto: Eesti Linnukasvatajate Selts MTÜ
Sel nädalavahetusel toimuva Luige Maaelu Näituslaada raames korraldab Eesti Linnukasvatajate Selts tõulindude näitus-konkurssi. Tegemist on Eesti ajaloos suurima tõulindude võistlusega, kus osaleb 55 lindu 19 erinevast tõust. Lindude näitus on avatud 11.-13. maini, konkurss peetakse 12. mail.

Konkurssi korraldaja, Eesti Linnukasvatajate Seltsi juhatuse liikme dr Aleksander Lemberi sõnul hindab žürii lindude välimikku Briti standardi järgi. 1865. aastal loodud standard on vanim ja autoriteetseim. Žürii valib ilusaima kuke ja kana. Rahvas saab valida oma lemmiku. Eriauhind läheb parimale farmile.

Mandarinipart
Foto: Eesti Linnukasvatajate Selts MTÜ

Luigel tähistatakse Eesti lehmade auväärset II kohta Euroopas

“Näituslaadal eksponeeritakse julgelt üle 100 linnu, ligi 50 eri tõust ja värvusteisendist, alates vutist jaanalinnuni,” lisas Luige Maaelu Näituslaada korraldaja Koit Põld.

Lisaks on võimalik näituslaadal kohapeal osta ja tellida erinevate liikide ja tõugude tibusid ja noorlinde. Hüva nõu saab küsida oma alla tipptegijatelt.

Luige Maaelu Näituslaat toimub 11-13 maini. Lisainfo www.luigelaat.ee.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960