Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 24. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

eAgronom kaasas investoritena üle 50 põllumehest kliendi

eAgronom meeskond
Foto: eAgronom
Eesti üks kiiremini kasvavaid iduettevõtteid eAgronom lõi läbi unikaalse ühisrahastusprojekti võimaluse oma klientidel põllumeestele mõeldud tarkvaraplatvormi investeerida. Kokku kaasati projektiga 500 000 eurot viiekümnelt kasutajalt.

Klientide suur huvi ja projekti edukus näitavad, et põllumehed on valmis usaldama oma vaba kapitali põllumajandussektorisse ning soovivad olla aktiivselt kaasatud neile mõeldud tehnoloogia arenduse protsessidesse.

eAgronom üks kiiremini kasvavaid iduttevõtteid EestisHiljuti avaldatud Lift99 raporti põhjal on eAgronom üks kiiremini kasvavaid iduettevõtteid Eestis. Ühena olulisimatest näitajatest mõõdeti uuringu käigus iduettevõtete personali kasvu aastas. eAgronomi väljapaistev 333%-line kasv 2018. aastal teeb ettevõttest teise kiireima kasvaja Taxify järel.

Tänu 500 000- eurosele investeeringule saab eAgronom kasvada veelgi ning otsida enda ridadesse uusi tippspetsialiste: arendajaid, müügi- ja klienditoe spetsialiste ning insenere.

eAgronomi eesmärk on aidata põllumehi üle maailma enda ettevõtet lihtsamini ja tulusamalt juhtida.

 

Ettevõtte üks asutajatest ja eAgronomi ühisrahastuse projekti eest vedanud Stenver Jerkku sõnul tuli algatus põllumeestelt. “Mitmed kliendid olid ise meile öelnud, et tahavad eAgronomi investeerida ja siis me mõtlesimegi, et miks mitte. Pärast seda kui kutsusime esimesed viis põllumeest külla, oli viis investorit olemas. See näitas kiirelt, et Eesti põllumehed usuvad toote tulevikku ja on valmis sellesse ka ise panustama.”i üks asutaja ja tegevjuht Robin Saluoks lisab, et klientide tagasiside üleskutsele oli üllatavalt positiivne: “On rõõm näha, et Eesti põllumehed usuvad eAgronomi kui platvormi ja kui meeskonda, mis just nende, ja edaspidi paljude maailma põllumeeste probleeme lahendab ja on valmis meie kätte usaldama nii oma andmed kui ka oma vaba kapitali. Peamine ühisrahastuse projekti väärtus ei ole siiski rahas, vaid tiheda koostöö, sügavama sideme ja usalduslike suhete läbi tekkivas ökosüsteemis, mis aitab ühiselt tulla turule kõige paremate lahendustega.”. Eesti suurim seemnekasvataja, Rannu Seeme OÜ juht Tõnis Ajaots usub, et eAgronom suudab kasvada suureks. “Näeme eAgronomi platvormil suurt potentsiaali tulevikus,” ütles Ajaots.

eAgronom

Usuvad asja

Tatoli AS juhataja Mait Nõmmsalu sõnul ajendas teda investeerima fakt, et sellega on seotud just praktikud. “eAgronomi arendades ei mõtle mitte üks-kaks meest vaid terve Eesti põllumehed on pead kokku pannud,” sõnas Nõmmsalu.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960