Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 11. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Syngenta: jätkuvaks innovatsiooniks ja jätkusuutlikumaks põllumajanduseks on vajalik korralik määrus

Syngenta on pühendunud maa kaitsmisele mulla vaesustumise eest, bioloogilise mitmekesisuse suurendamisele ja maapiirkondade elluäratamisele
Foto: Pixabay
17. mail tehtud Euroopa Üldkohtu otsus on pettumust valmistav ja ebaõnnestunud, kirjutb Syngenta.

Loe üldkohtu otsust SIIT.

Me jääme kindlaks oma otsusele vaidlustada Euroopa Komisjoni otsustusprotsess seoses meie tiametoksaami tehnoloogiaga, kuna otsus rakendada osalisi piiranguid neonikotinoide sisaldavatele taimekaitsetoodetele tugines hüpoteetilisel riskil, väljaspool seaduslikult heakskiidetud määrust.

Etteprognoositavad seadusandlikud raamistikud ja nende järjekindel rakendamine seadusandjate poolt võimaldab firmadel nagu Syngenta uuendada ja seeläbi toetada Euroopa põllumehi ja lõpptulemusena tarbijaid kohaliku, turvalise ja taskukohase toiduga.

Antud juhtumiga tegelemine peegeldab meie üldisemat muret Euroopa Komisjoni sammude pärast põllumajandustehnoloogia reguleerimisel. Kaasaegse põllumajandustehnoloogia areng ning vastutustundlik ja teaduslik keskkonnajuhtimine on vajalik, kui soovime jätkusuutlikult toota taskukohast, turvalist ja kohalikku toitu, et aastaks 2050 toita enam kui 9 miljardit inimest ja hoolitseda oma planeedi eest. Selle eesmärgi saavutamise keskmes peab olema etteprognoositav, läbipaistev ja teaduslikel faktidel põhinev seadusandlus. Euroopas on teadus ja seadusandlus muutunud üha enam poliitilisteks. See on negatiivselt mõjutanud kõiki huvitatud osapooli ja eelkõige kahjustanud tarbijate usaldust.

Syngenta on juhtiv põllumajandusettevõte, mis aitab kindlustada maailma toiduga varustatust, võimaldades miljonitel põllumeestel olemasolevaid ressursse paremini kasutada. 28 000 inimest enam kui 90 riigis töötavad selle nimel, et maailmatasemel teaduse ning uuenduslike taimekasvatuslahenduste abil muuta kultuurtaimede  kasvatamise viise. Oleme pühendunud maa kaitsmisele mulla vaesustumise eest, bioloogilise mitmekesisuse suurendamisele ja maapiirkondade elluäratamisele.

Pikemas perspektiivis tuleb 17. mail tehtud otsust vaadata kui võimalust luua tugevam alus läbipaistvaks dialoogiks ja teadusel põhinevateks otsusteks Euroopa seadusandjate ja teiste osapoolte poolt. Me tahame saata selge sõnumi, et meie arvates on teaduslik innovatsioon ainus tõhus viis tegeleda toiduga varustatuse väljakutse ning keskkonna kaitsmisega.

Me pühendume usaldusväärse seadusandliku raamistiku raames jätkuvalt uuendustele, et aidata muuta EL-i põllumajandust jätkusuutlikumaks, samal ajal EL-i põllumehi rahaliselt kindlustades.

Syngenta International AG

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960