Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 6. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KIK avab keskkonnaprogrammi taotlusvooru

KIK avab keskkonnaprogrammi taotlusvooru
Foto: Postimees/Scanpix
Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) avab siseriikliku keskkonnaprogrammi 2018. aasta II taotlusvooru, mille mahuks on 10,8 miljonit eurot. Taotlusi saab esitada alates tänasest kuni 17. septembrini 2018.

„Suurepärane võimalus oma ideedest keskkonnakasulikud teod teha,“ julgustab KIKi nõukogu esimees ja keskkonnaminister Siim Kiisler taotlusvoorust osa võtma.„Küsi ja sulle antakse, seda loomulikult siis, kui idee on kandev ning taotlus terviklik.“

Taotlusi saab esitada atmosfääriõhu kaitse, kalanduse, keskkonnateadlikkuse, looduskaitse, merekeskkonna, metsanduse, ringmajanduse ja veemajanduse valdkonnas kindlatele tegevustele. Täpsemalt leiab toetatavate tegevuste kohta infot KIKi kodulehelt.

KIKi juhataja Veiko Kaufmann soovitab vaadata avatud pilguga ringi, tutvuda toetuse taotlemise võimalustega, küsida nõu KIKi spetsialistidelt ning asuda tegutsema parema keskkonna nimel. „Küll aga tuleb enne taotluse esitamist hästi läbi mõelda projekti eesmärk - on oluline, et neil tegudel oleks võimalikult suur positiivne keskkonnamõju.“

Vooru eelarvest enim saab veemajandus – 6,5 miljonit eurot, kuna see valdkond vajab jätkuvalt suuri investeeringuid, et oleks tagatud kvaliteetne joogivesi üle kogu riigi. Ringmajanduse projektidesse läheb üks miljon eurot, merekeskkonna projektid saavad 800 tuhat eurot, metsandusse läheb 600 tuhat eurot, atmosfääriõhu kaitsesse 550 tuhat eurot ja looduskaitsesse 500 tuhat eurot. Keskkonnateadlikkusele on mõeldud 450 tuhat eurot ja kalandusele 400 tuhat eurot.

Taotlemine toimub traditsiooniliselt andmesüsteemi KIKAS kaudu. Taotlusvooru sihtgrupp on lai – taotlema on oodatud näiteks nii kohalikud omavalitsused, mittetulundusühingud, sihtasutused, vee-ettevõtjad, ülikoolid kui ka keskkonnaorganisatsioonid. Rahastusotsuse saanud projektid selguvad käesoleva aasta detsembris.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960