Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 23. august 2018

Valmeco kasvab jõudsalt

Valmeco tootmine Jõgeval
Autor: Äripäev AS
Enda kauba peamiselt ekspordiks suunava puitmajatootja Valmeco käive kasvas mullu jõudsalt ning ettevõte loodab ka tänavu tulemusi ja turuosa kasvatada.

Eelmisel aastal jätkas Valmeco prussaiamajade detailide valmistamist ja ehitus-tööstuskaupade jaemüüki, kusjuures realiseerimise maht suurenes 311 000 euro võrra, selgub majandusaasta aruandest.

Käivet tuli kokku üle 5,7 miljoni euro, mida oli 5,7% aastatagusest enam. Umbes 80% müügitulust andis ekspordiks valmistatud toodang, mis realiseeriti peamiselt ASi Espak vahendusel. Toodang läheb peamiselt Saksamaale, Taani, Hollandisse, Rootsi ja Prantsusmaale.

Kasumit teenis firma 58 000 eurot, aasta varem oli puhaskasum 54 000 eurot. Sel majandusaastal on Valmeco põhieesmärk toodete täiustamise ning sortimendi laiendamise kaudu aktsiaseltsi turupositsiooni sa?ilitamine ja kindlustamine olemasolevatel turgudel. Ettevo?tte ootuste kohaselt loodetakse suurendada 2018. aastal mu?u?ki ja turuosa eeska?tt Saksamaal, Hollandis ja ka Prantsusmaal, selgub aruandest.

Mullu oli Valmecos 88 töötajat, kelle palgakulu oli pisut üle 1,1 miljoni euro, aasta varem oli 87 töötaja palgakulu aga 1,06 miljonit eurot. Ühe töötaja kohta keskmiselt oli kuine brutotasu ligikaudu 1053 eurot.

Dividendideks plaanib firma tänavu maksta 30 000 eurot. Valmeko suurimad omanikud on 23,5% osalusega Arvi Liivik, 18% aktsiapakiga Raul Taul ning võrdselt 11,17% osalusega Tõnu Kalvik ja Maris Johannes. Mulluses Äripäeva Rikaste TOPis pälvis Liivik 211. positsiooni ning Johannes 225. koha.

Äripäev AS

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751