• 14.09.18, 09:45
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Pühapäeval kuulutatakse välja parim mahetootja ja -toode

Pühapäeval, 16. septembril Eesti Vabaõhumuuseumis toimuval leivapäeval selguvad konkursside „Parim mahetootja 2018“ ja „Parim mahetoode 2018“ võitjad. Leivapäeva külastajad saavad valida ka oma lemmikmahetoote.
Mahetoit kasvatab populaarsust
  • Mahetoit kasvatab populaarsust
  • Foto: Postimees/Scanpix
„Eesti põllumajandusmaast on juba 20% mahepõllumajanduslikus kasutuses. See on silmapaistev tulemus, mille saavutamiseks on palju tööd tehtud,“ ütles maaeluminister Tarmo Tamm. „Kiidan meie tublisid mahetootjaid, kes toodavad kvaliteetset mahetoorainet, hoides samal ajal meie keskkonda, ning oskuslikke mahetooraine väärindajad, tänu kellele on eestlastel lai valik põnevaid mahetooteid. Mul on hea meel, et Eesti mahetooted on nõutud ka väljaspool Eestit – sellele viitab järjest suurenev mahetoodete ekspordimaht.“
Parima mahetootja tiitli kandidaadid:
•             Pajo Ranch OÜ, Aivar ja Madis Pajo, Raplamaa – lihaveisekasvatus, teraviljakasvatus

Artikkel jätkub pärast reklaami

•             Sentafarm OÜ, Enn ja Kartin Noorkõiv, Mari-Liis Somelar, Võrumaa – lihaveisekasvatus, Lihuniku äri ja restoran
•             Taavi Eigo FIE, Taavi Eigo, Saaremaa – lamba- ja lihaveisekasvatus
•             Tammejuure Mahetalu OÜ, perekond Kuusemaa, Läänemaa – teraviljakasvatus, töötlemine
•             Tõrvaaugu Mahe Talu OÜ, Janno ja Janek Kuusik, Raplamaa – teraviljakasvatus, lambakasvatus, töötlemine
•             Vainu Agro OÜ, Kristo Frei, Tartumaa – teraviljakasvatus
 
Parima mahetoote konkursile esitati kokku 42 toodet 21 töötlejalt.
Parima mahetootja ja -toote konkursside võitjad kuulutatakse välja pühapäeval, 16. septembril Eesti Vabaõhumuuseumis Kolu kõrtsi ees kell 15.00 toimuval auhinnatseremoonial. Kell 10.00–16.00 toimub Sassi-Jaani talu õuel ka kodumaiste mahetoodete laat ja degusteerimine, kell 12.00–13.00 saavad leivapäeva külastajad valida publiku lemmikmahetoote. 

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 10.06.25, 16:08
Suursaagi ootuses: mis saab hinnast ja kvaliteedist?
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele